Σεμινάρια  Πρώτων Βοηθειών  σε σχολεία

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών θα ξεκινήσουν σε σχολεία της Ρόδου από τον Ιανουάριο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ρόδου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στράτου Καρίκη, σε συνεργασία με εκπροσώπους του Εκπαιδευτικού Κέντρου Υποστήριξης Ζωής (ΕΚΥΖ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, προχθές, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιδημάρχου, στην οποία μετείχαν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών  Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ.κ. Σάββας Χριστοδούλου και Θανάσης Βυρίνης αντίστοιχα, ο γιατρός κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου ο οποίος είναι συνεργάτης του Κέντρου εδώ, και ένας ειδικός εκπαιδευτής του Κέντρου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα σεμινάρια αυτά αφορούν στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις όπως πνιγμός, αιμορραγία, καρδιακή ανακοπή, σπασμοί, ακόμα και εκπαίδευση για τη χρήση απιδινωτή αλλά και μηχανήματος για τον πνιγμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, στόχος τους είναι να προμηθεύσουν, μέσω των Σχολικών Επιτροπών αλλά και σε συνεργασία με άλλους Αντιδημάρχους, τέτοια μηχανήματα για τον πνιγμό όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του νησιού.

Όσο αφορά στα σεμινάρια, θα γίνονται όχι μόνο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές και τους δασκάλους. Αυτά, αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιανουαρίου και θα γίνονται κάθε εβδομάδα και σε άλλο σχολείο.