Β. Υψηλάντης:  Πρώτα η φορολογική κανονικότητα  και μετά οι μειωμένοι συντελεστές

«Για να καταστεί εφικτή η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ θα πρέπει να επανέλθει η φορολογική κανονικότητα στη χώρα μας.

Δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Δεν μπορούμε να λέμε ότι μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη. Παρόλο που είναι δύσκολο δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε και να κάνουμε αγώνα για να το επιβάλλουμε». Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα στον «Sky Ρόδου» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.


«Είμαι ο άνθρωπος που έδωσα μάχη στη Βουλή για να μην χαθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά μας. Γνωρίζω υπό ποιες προϋποθέσεις οι κκ. Τσίπρας και Βαρουφάκης είπαν παραδώσει στην ουσία τους μειωμένους συντελεστές στα νησιά μας. Είναι δύσκολο μετά την εκχώρηση η επιστροφή του ειδικού καθεστώτος. Η κυβέρνηση δίνει μεγάλο αγώνα για να επανέλθουμε στη φορολογική κανονικότητα. Όλη η Ελλάδα στενάζει από τη μεγάλη φορολόγηση. Γίνεται ότι είναι δυνατό για να απαλύνει τους πολίτες από τη μεγάλη φορολογία», δήλωσε οι κ. Υψηλάντης ενώ χαρακτήρισε τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ πενταετία απωλειών.


«Για να επανέλθει η κανονικότητα θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση όλων των Ελλήνων σε φορολογικό επίπεδο. Στη συνέχεια η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα στην ώρα του. Δεν θα πάψω να επισημαίνω πως δεν θα πρέπει να χαθεί η διεκδίκηση», τόνισε ο κ.Υψηλάντης

Οι προκλήσεις και η απομόνωση της Τουρκίας
Σε ερώτηση σχετικά με τις συνεχείς προκλήσεις από την Τουρκία ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως η Τουρκία έχει απομονωθεί. «Ο γείτονας μας παίζει με τη διεθνή ειρήνη. Το θετικό είναι πως η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει την Τουρκία και την Λιβύη για τη συμφωνία που υπέγραψαν.

Η ΕΕ στο τελευταίο συμβούλιο των αρχηγών των κρατών μελών καταδίκασε την τακτική της Τουρκίας. Αυτό αποτυπώθηκε και στα σχετικά συμπεράσματα. Η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς. Η Ελλάδα κάνει αυτό που οφείλει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο. Επίσης υπάρχει εθνική ενότητα . Αυτό αποτυπώθηκε και στη Βουλή. Και η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την όποια επιβουλή από όποιον θέλει να προσβάλει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», δήλωσε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα απαντά με τον σωστότερο τρόπο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

«Δεν θα αλλάξει κάτι από την πλευρά της Τουρκίας. Το ζήτημα είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δύσκολο πρόβλημα το μεταναστευτικό
Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί.
«Η Λέρος είναι από τα νησιά μας που δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες. Πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην κυβέρνηση να ανατρέψει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Είναι ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Οι δήμαρχοι άλλα λένε σήμερα και άλλα αύριο. Μια υπεύθυνη όμως κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Ο προϋπολογισμός
Για τον προϋπολογισμό ο κ. Υψηλάντης είπε:
«Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι ο πρώτος αναπτυξιακός μετά τη μεγάλη κρίση. Θέτει όρια και ζητήματα που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία και να στηρίξουν τη μεσαία τάξη που τόσο δοκιμάστηκε τη δεκαετία που πέρασε. Περιέχει πολλά από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.