«Στο πνεύμα των Χριστουγέννων» η μεγάλη συναυλία-θεσμός του ΔΟΠΑΡ

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή και ποιοτική συναυλία ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου αύριο Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στις 8.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στη συναυλία αυτή, που αποτελεί έναν θεσμό που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια, εκτός από τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, συμμετέχουν η πολυβραβευμένη Χορωδία Ευρωπαϊκής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και η Παιδική Χορωδία Amabile του Επιμορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. 

Τα τρία φωνητικά σύνολα θα ερμηνεύσουν σπουδαία έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, αλλά και παραδοσιακά κάλαντα. Ανάλογα με το είδος κάθε αποδιδόμενου έργου, θα συνοδεύονται αρμονικά από ποικίλα μουσικά όργανα (σύμφωνα άλλωστε και με τη γνωστή προτροπή του ψαλμωδού: Αινείτε αυτόν εν τυμπάνω και χορώ, αινείτε αυτόν εν χορδαίς και οργάνω). Το πρόγραμμα είναι έτσι διαρθρωμένο, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες κατάνυξης, αλλά και ψυχικής ανάτασης για την επικείμενη γέννηση του Θεανθρώπου και την έλευση της νέας χρονιάς.

Θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες: 
ΛΥΡΙΚΟΙ ΣΟΛΙΣΤ
: Κοκκαλά Ζωή, Ραϊσάκης Ελπιδοφόρος, Χατζηκαλημέρη Καλλιπάτειρα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ: Κάνιας Σταύρος, Καραβέλατζης Γιώργος, Μανούσος Δημήτρης, Μπαλάσας Μανώλης, Ροδίτης Γιάννης
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: Αναστάσης Αντώνης, Καλοπέτρη Τασούλα, Κατταβενάκη Ειρήνη, Σολομών Νεφέλη, Στάτη Παρασκευή, 
ΠΙΑΝΟ: Σταυρίδη Αγγελική, Τσιμπερόπουλος Πέτρος
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Αρβανίτη Ειρήνη, Γεραβέλη Ακίρα, Δαδήρα Χριστίνα, Διακουράκης Σταμάτης, Σολομών Άρης, Στάτη Κατερίνα, Χατζηκώστας Δημήτρης, Χριστοδούλου Μάριος, 
Συμμετέχει η Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό τη Δ/νση του κ. Ευάγγελου Μάνδηλα.

Η επιλογή και διδασκαλία των έργων, η μουσική διεύθυνση και η καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης φέρει, όπως πάντα, τη «σφραγίδα» του καθηγητή μουσικής, μαέστρου  κ. Μιχάλη Καλαεντζή.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη και στη συνεργασία του συλλόγου «Φίλοι Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου», ενώ συμπράττουν το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και το Επιμορφωτικό και Επικοινωνιακό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.