Γ. Τσέλιος: Στη σωστή κατεύθυνση το δεκαετές πλάνο για τον τουρισμό

Ικανοποιητικά βλέπει ο κλάδος των ξενοδόχων της περιοχής μας τα όσα περιλαμβάνονται στο δεκαετές πλάνο που ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Τουρισμού.

Όπως δήλωσε στον Ρ/Σ “Παλμός” ο Α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου  (ΕΞΡ) Γιώργος Τσέλιος σχολιάζοντας το περιεχόμενό του σχεδίου αυτού, που στοχεύει στον ποιοτικό τουρισμό σε όλη τη χώρα για 12 μήνες, πολλά από όσα περιλαμβάνει ήταν ζητούμενα πολλών ετών από τον κλάδο.

«Είναι ικανοποιητικό έτσι όπως το διαβάσαμε και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα ζητούμενο πολλών χρόνων και σε τοπικό επίπεδο που ακόμα και πριν την ύφεση το είχαμε θέσει ως θέμα. Οι τέσσερις πρώτοι πυλώνες μάλιστα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει τα προηγούμενα χρόνια αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Είναι πολύ σωστή η δομή του όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και τασσόμαστε υπέρ» δήλωσε ο κ. Τσέλιος

Αναφερόμενος στις δημόσιες υποδομές, τόνισε ότι υστερούν στη Ρόδο, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης και πρέπει να μπουν προτεραιότητες με βάση τους πόρους ανά περιοχή και στη συνέχεια να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα που προτείνονται για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι αυτές πάντα γίνονταν.

Σε ερώτηση για την επόμενη τουριστική περίοδο υπογράμμισε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω του περιορισμένου πτητικού έργου. «Παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη αεροπορικών εταιρειών κάτι που επηρεάζει και εμάς. Μία πρώτη εικόνα θα έχουμε από τις αρχές του Γενάρη για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με νούμερα, καθώς θα έχουμε στοιχεία από τις προκρατήσεις μετά τα Χριστούγεννα. Αυτό το διάστημα είναι νεκρός χρόνος» δήλωσε επίσης ο αντιπρόεδρος της ΕΞΡ και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ανησυχία από την αγγλική αγορά λόγω της πτώχευσης του Thomas Cook καθώς τα αεροπλάνα του έφυγαν στην Αμερική και δεν επέστρεψαν. Ο Άγγλος όμως σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αποδείξει ότι παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται τις διακοπές του δεν τις χάνει.
Μιλώντας επί του θέματος κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Άλλες αγορες μας ανησυχούν περισσότερο όπως οι σκανδιναβικές καθώς περιορίζονται τα ταξίδια για περιβαλλοντικούς λόγους, και υπάρχουν και κάποια μικρά προβλήματα στη Γερμανία λόγω της αεροπορικής εταιρείας Condor».