Ένα εξαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Ρεσιτάλ

Μία εορταστική συναυλία που χάρισε απλόχερα χαμόγελα, ευχές και πολλή μουσική, απόλαυσε το κοινό της κατάμεστης "Καλλιπάτειρας" την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.


Το "Χριστουγεννιάτικο Ρεσιτάλ μου" έδωσε την ευκαιρία σε νέους σπουδαστές μουσικής του "Ροδιών Ωδείον" και "Ροδίων Παιδεία" να παρουσιάσουν ένα πλούσιο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Σολίστες και μουσικά σύνολα επέδειξαν σημαντική πρόοδο και ερμηνευτική ωριμότητα, γεγονός που εξέπληξε θετικά κάθε ακροατή.


Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συνεισφορά όλων των καθηγητών μουσικής, καθώς η συνεργατικότητα, η σύμπραξη με μαθητές και καθηγητές όλων των μουσικών ειδικοτήτων και η πλήρης αφοσίωσή τους στον εκπαιδευτικό τους ρόλο ήταν εμφανής. Στο πνεύμα συνεργασίας, άμιλλας και υψηλών καλλιτεχνικών στόχων αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του "Ροδίων Ωδείον" κ. Γιώργος Ξανθόπουλος, τονίζοντας τη σημασία συμμετοχής κάθε νέου μουσικού σε μικρά ή μεγαλύτερα μουσικά σύνολα, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσαν οι λιλιπούτειοι σπουδαστές βιολοντσέλου, που βρέθηκαν μεταξύ των μελών της ορχήστρας "Solistes", αποκτώντας την πρώτη τους αξέχαστη μουσική εμπειρία μπροστά στο κοινό. Το "Χριστουγεννιάτικο Ρεσιτάλ" αποτελεί πλέον ένα κομμάτι στις καρδιές όλων όσων βρέθηκαν εκεί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο.