Περισσότερα κρουαζιερόπλοια το 2020 στο λιμάνι της Ρόδου

Η ανοδική πορεία της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και την επόμενη χρονιά θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των προσεγγίσεων για τους ελληνικούς προορισμούς,  κάτι το οποίο θα παρατηρηθεί και στο λιμάνι της Ρόδου.

Φαίνεται όμως ότι και το 2021 θα είναι μία εποικοδομητική χρονιά για τη Ρόδο, και αυτό προκύπτει από το ότι άρχισαν να ανακοινώνονται από τις εταιρείες κρουαζιέρας προσεγγίσεις και για τη μεθεπόμενη χρονιά!
Ένα πρώτο παράδειγμα είναι και το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica το οποίο το καλοκαίρι του 2021 θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη Μεσόγειο έχοντας ως λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης τον Πειραιά προσεγγίζοντας κατά το επταήμερο ταξίδι του και το λιμάνι της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά , το πλοίο το καλοκαίρι του 2021, θα έχει ως βάση τον Πειραιά για όλη τη σεζόν προσφέροντας μια νέα, καινοτόμο κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων σε 23 ξεχωριστές διαδρομές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2021 από τον Πειραιά, στις οποίες θα περιλαμβάνονται οι Μύκονος, Χάιφα (Ισραήλ) Λεμεσός (Κύπρος) Ρόδος και Κουσάντασι (Τουρκία) πριν επιστρέψει στον Πειραιά.

Το MSC Lirica θα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας με επίκεντρο την κομψότητα, την άνεση και τη φιλοξενία με 992 καμπίνες επισκεπτών.

Ο Δεκέμβριος
  Όπως έχει ξαναγράψει η «Ροδιακή» το Δεκέμβριο η κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό θα σπάσει όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον κατάπλου στο λιμάνι μας δώδεκα κρουαζιεροπλοίων,  αριθμός πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαέξι χρόνων.
Ποτέ άλλοτε τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε τόσα πολλά κρουαζιερόπλοια τον τελευταίο μήνα του χρόνου, καθώς η κρουαζιέρα κινούνταν το Δεκέμβριο σε υποτονικούς ρυθμούς ιδιαίτερα τα τελευταία έτη λόγω των γεγονότων σε Τουρκία και Μέση Ανατολή με τη χειρότερη χρονιά να είναι το 2017, όταν δεν είχε καταπλεύσει κανένα κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο.  

Το κρουαζιερόπλοιο πάντως που θα… κλείσει τη φετινή χρονιά είναι το Opera της εταιρείας MSC που θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι επιβάτες του μάλιστα θα υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο εν πλω, καθώς το πλοίο θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα από το λιμάνι μας με προορισμό τη Μεσίνα της Σικελίας.
Μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη θα καταπλεύσουν τρία ακόμα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο και συγκεκριμένα τα εξής:
- 28/12:  LA BELLE OCEANIC παραμονή 14.00-19.00 ---------
- 28/12:  CELESTYAL CRYSTAL παραμονή 12.00-20.00 από Λεμεσό για Κουσάντασι
- 31/12:  OPERA παραμονή 09.00-17.00 από Λεμεσό για Μεσίνα

Στις 4 Ιανουαρίου το… ποδαρικό!
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιάς θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Ρόδου στις 4 Ιανουαρίου και ώρα 7 το πρωί. Ποδαρικό θα κάνει για το 2020 το LA BELLE DE L’ ADRIATIQUE το οποίο μάλιστα θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα της επόμενης μέρας.  Την ίδια μέρα αλλά στις 12 το μεσημέρι θα καταπλεύσει στη Ρόδο ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο, και συγκεκριμένα το Celestyal Olympia προερχόμενο από τη Λεμεσό και θα αναχωρήσει στις 8 το βράδυ για το Κουσάντασι.