Η αγωνιστική που μπορεί να ... αλλάξει επίπεδο Διαγόρα και Ιάλυσο

H 13η αγωνιστική ημέρα της Football League, ασφαλώς και ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική για τις ομάδες μας.

Τόσο ο Ιάλυσος που κέρδισε αν και με δέκα παίκτες τον Θεσπρωτό, όσο και ο Διαγόρας που έκανε επίδειξη δύναμης στον Ασπρόπυργο, έδειξαν σαφέστατα ότι μπορούν εκπληρώσουν τους στόχους τους και μέσα στο 2020.

Οι "ερυθροκίτρινοι" δηλαδή να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και οι "κυανέρυθροι" να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν όμως για να συνεχίσουν να έχουν βάσιμες ελπίδες και να έχουν αντίκρισμα οι νίκες που έκαναν στο "κλείσιμο" του 2019, είναι να ενισχυθούν μεταγραφικά. Καλώς ή κακώς και για λόγους που δεν είναι του παρόντος, ο σχεδιασμός που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έχουν μείνει με αρκετά "κενά" στο ρόστερ τους. Ειδικά ο Ιάλυσος που έχουν απομείνει σαφώς λιγότεροι ποδοσφαιριστές.

Είναι βασική προϋπόθεση λοιπόν να γεμίσουν τα ρόστερ με νέο αίμα και με ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στις ομάδες του νησιού μας στο δύσκολο φετινό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Η διακοπή λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι πραγματικά βάλσαμο, καθώς δίνει και στους δύο την ευκαιρία να ανασυνταχθούν και να κοιτάξουν το πώς θα οργανωθούν καλύτερα ενόψει του δεύτερου μισού, όπου θα κριθούν τα πάντα. Και είναι πάρα πολύ καλό το ότι πάνε στις γιορτές έχοντας κερδίσει και άρα έχοντας καλή ψυχολογία.

Ας ελπίσουμε ότι η ανατολή του 2020 θα φέρει καλές ειδήσεις και στους δύο δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είναι οι εκπρόσωποι μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μας ενδιαφέρει να πάνε καλά.

Δραγάτης Δημήτρης