Στη Ρόδο οι... βουτιές και το κολύμπι, καλά κρατούν πριν και μετά τα Χριστούγεννα

Ούτε από κρύο, ούτε από... κακοκαιρίες φαίνεται να επηρεαζόμαστε εδώ στο νησί της Ρόδου.

Είναι πολλοί εκείνοι, που δεν λογαριάζουν τα καιρικά φαινόμενα και καθημερινά σχεδόν, βουτάνε στην θάλασσα για το καθιερωμένο τους κολύμπι.

Ανάμεσά τους και η Ελένη Καραγιάννη. Η αθλήτρια, η ροδίτισσα, η μάνα, η εργαζόμενη, που το λέει η καρδιά της να βουτά ακόμα και από τον ψηλότερο βατήρα του τραμπολίνο στην πόλη της Ρόδου. Από εκεί που δεν θα τολμούσαν πολλοί  νεότεροι από εκείνη ενδεχομένως, όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι.

Δεν είναι βέβαια μόνο η Ελένη που τολμά. Είναι και δεκάδες άλλες γυναίκες, άντρες και παιδιά που συνεχίζουν να κολυμπούν στην περιοχή και να κάνουν βουτιές από τον ψηλότερο βατήρα, ανεξαρτήτως εποχής.

Η Ελένη, όπως μας δήλωσε χθες, απολαμβάνει αυτό που κάνει. Ζει την κάθε στιγμή και λατρεύει ανάμεσα στα άλλα να κολυμπά και να κάνει βουτιές από το ψηλότερο σημείο που μπορεί κανείς να βουτήξει εδώ στα νησιά μας.

Σε μια από αυτές τις βουτιές της, βρέθηκαν εκεί και το κατέγραψαν με την κάμερά τους, οι συμπολίτες μας, Γιάννης και Βίβιαν Κλαδογένη, οι οποίοι  και μας παραχώρησαν το σχετικό βίντεο.

Η βουτιά έγινε στις 26 Δεκεμβρίου 2019. Ενόψει της έλευσης της... κακοκαιρίας  «Ζηνοβίας». Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν επηρρεάζει όλους όσους απολαμβάνουν την κολύμβησή τους χειμώνα καλοκαίρι.

«Δεν κολυμπάμε μόνο όταν βρέχει ή όταν ο κυματισμός είναι απαγορευτικός» - επισημαίνουν στη ΡΟΔΙΑΚΗ οι κολυμβητές.  Όλες τις υπόλοιπες μέρες, ανεξαρτήτως των θερμοκρασιών που επικρατούν.