Η περίοδος που… πονοκεφαλιάζουν  οι προπονητές

Η περίοδος που διανύουμε είναι ίσως η πιο δύσκολη για όλους τους προπονητές των ομάδων τόσο στο τοπικό επίπεδο όσο και στις Εθνικές κατηγορίες.

Και αυτό διότι είναι μια περίοδο που οι πάντες …υπολειτουργούν, ακόμα και τα ίδια τα πρωταθλήματα τα οποία μπαίνουν σε …χειμερεία νάρκη λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως και να το κάνουμε, όλοι οι ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα οι ερασιτέχνες, του δίνουν …και καταλαβαίνει αναφορικά με το αλκοόλ και το φαγητό, οπότε αναπόφευκτα μένουν εκτός ρυθμού. Πολλές φορές, οι προπονητές καλούνται να μαζέψουν τα …ασυμμάζευτα και δεν είναι καθόλου υπερβολικό να αναφέρουμε πως πονοκεφαλιάζουν αντικρίζοντας τους παίκτες τους, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Πρέπει να ψάξουν να βρουν τους τρόπους για να τους …επαναφέρουν στην τάξη ούτως ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα αρχίζουν και πάλι τα πρωταθλήματα.  Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ...επικίνδυνη είναι αυτή η περίοδος για τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια.

Είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολο, να χαθούν βαθμοί από αυτούς που λέμε «εκτός προγράμματος» και άρα να αλλάξουν και οι ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα.  Είναι ίσως η πιο δύσκολη περίοδος για τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Και δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω και μετά να μην μπορείς εύκολα να σηκώσεις κεφάλι.

Πάντα μια μεγάλη διακοπή στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, ασφαλώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο και για τον λόγο αυτό κατά καιρούς, στις πρώτες ημέρες του νέου έτους έχουν παρατηρηθεί και «περίεργα αποτελέσματα», τα οποία οφείλονται ξεκάθαρα στη μεγάλη αγωνιστική απραξία. Είναι και αυτό ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου μας και άπαντες οφείλουν να προσαρμοστούν με τα δεδομένα.  Καλημέρα σας…

Δραγάτης Δημήτρης