Β' κατηγορία: Ο αμφίρροπος 2ος όμιλος και ο Άγιος Γεώργιος που …έρχεται

Μπορεί το μεγάλο ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου τη φετινή αγωνιστική περίοδο να εστιάζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου (δικαιωματικά), όμως και αυτό της Β’ έχει τη δική του χάρη.

Όπως φαίνεται μάλιστα θα έχουμε ένα συναρπαστικό δεύτερο γύρο, ειδικά στον 2ο όμιλο όπου κατά τα φαινόμενα η «μάχη» του τίτλου θα είναι πάρα πολύ μεγάλη και κανείς δεν είναι σε θέση να μιλήσει με σιγουριά για το ποια ομάδα θα κόψει πρώτη το νήμα.

Σε αντίθεση με τον 1ο όμιλο που ο Ευκλής είναι αναμφίβολα το ξεκάθαρο φαβορί, στον 2ο, τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αγωνία.

Η ομάδα που μέχρι στιγμής κατά την ταπεινή μας άποψη «κλέβει» την παράσταση, δεν είναι ούτε η Αναγέννηση Έμπωνας που έτσι κι αλλιώς ως περσινή πρωταθλήτρια την περιμέναμε να είναι εκεί ψηλά, ούτε όμως και ο Εθνικός Αρχίπολης που τα τελευταία χρόνια μας έχει δείξει ότι μπορεί να υποστηρίξει τον πρωταθλητισμό.

Είναι ο Άγιος Γεώργιος Μαλώνας, ο οποίος μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, φαίνεται πως επιστρέφει δυναμικά και αρχίζει να κοιτάει προς τα πάνω.

Η ομάδα της Μαλώνας έχει αρκετά χρόνια η αλήθεια να είναι στις πρωταγωνίστριες και όπως φαίνεται αυτό είναι κάτι που έχει κάνει και τους ίδιους τους ανθρώπους του συλλόγου να νοσταλγούν τις εποχές που η ομάδα έπαιζε στην Α’ Κατηγορία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αυτοσκοπός φέτος η άνοδος, όμως είναι ξεκάθαρο πως το μήνυμα που στέλνει ο σύλλογος είναι πως αν όχι φέτος, του χρόνου θα «κατέβει» με σκοπό να κάνει πρωταθλητισμό.

Πιστεύουμε ότι είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται και ο φίλαθλος κόσμος που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο πρωτάθλημα.

Είναι ίσως φυσικό επακόλουθο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, για μια ομάδα που έχει παίξει στην Α’ Κατηγορία αφήνοντας μάλιστα τη σφραγίδα της, κατακτώντας και το κύπελλο της Δωδεκανήσου τη δεκαετία του 1990.

Και είναι επίσης το αποτέλεσμα, μιας ομάδας που έχει το δικό της γήπεδο και μπορεί να προπονείται απερίσπαστα χωρίς να αναγκάζεται να παρακαλάει κανέναν για να δανειστεί το δικό της χώρο. Κοντολογίς, οι ομάδες που έχουν το δικό τους «σπίτι» αλλά και ένα χωριό (έστω και μικρό) από πίσω που είναι πρόθυμο να στηρίξει την όποια προσπάθεια, έχουν μέλλον και μπορούν να αναπτύξουν μια άλλη δυναμική…

Δραγάτης Δημήτρης