Αυξημένη η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα στη Ρόδο

Αυξημένη είναι η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας και κυρίως της πτώσης της θερμοκρασίας. Στοιχεία για τη ζήτηση σε ενέργεια έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ κ. Αντώνης Στεργάκης.

Όπως προκύπτει, τα δύο εργοστάσια που λειτουργούν στη Σορωνή και τη Νότια Ρόδο μπορούν άνετα να καλύψουν τη ζήτηση χωρίς να προκύψει θέμα.
«Είμαστε σε καλά επίπεδα. Χθες η ζήτηση κυμάνθηκε από 52 έως 82 MW. Σήμερα θα φθάσουμε λόγω ψύχους στα 90 MW. Δεν υπάρχει θέμα ως προς την κάλυψη των αναγκών», δήλωσε ο κ. Στεργάκης.
Όπως εξήγησε ο κ. Στεργάκης το ένα εργοστάσιο που λειτουργεί στη Σορωνή μπορεί να παράγει 200 MW.

«H μονάδα στη Νότια Ρόδο μπορεί να παράγει 120 MW. Είμαστε σε επάρκεια. Όλες οι μηχανές είναι σε ετοιμότητα να δώσουν ρεύμα αν και δεν θα χρειαστεί γιατί οι καταναλώσεις το χειμώνα δεν είναι υψηλές», είπε.
Σε ερώτηση σχετικά με τα πηνία που χρειάζεται να τοποθετηθούν για τη σταθεροποίηση του συστήματος ο κ. Στεργάκης δήλωσε:

«Έχει τοποθετηθεί ήδη το ένα πηνίο. Έγιναν και οι δοκιμές για να δούμε πώς λειτουργεί. Το δεύτερο θα δοκιμαστεί τον επόμενο Σεπτέμβριο».
Όσο για τις προσλήψεις προσωπικού ο κ. Στεργάκης είπε πως από τον ΑΗΣ Σορωνής έχει ζητηθεί να προσληφθούν 10 άτομα.
«Αναμένουμε να εκδοθεί η προκήρυξη και για τη Νότια Ρόδο. Θα υπάρχουν εξελίξεις από τις αρχές του νέου έτους. Οι ανάγκες είναι περισσότερες γιατί αρκετοί εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν», είπε ο κ. Στεργάκης.