Προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Ρόδο

Μια σειρά από προβλήματα και ζημιές, μικρής όμως έκτασης, άφησε πίσω της η τελευταία  ένταση της κακοκαιρίας και στο νησί της Ρόδου.

Διακοπές ρεύματος, προβλήματα στους δρόμους λόγω της αυξημένης βροχόπτωσης, σπασμένα τμήματα δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα και χαλασμένοι φωτεινοί σηματοδότες, ήταν μερικά από τα προβλήματα αυτά. Σύμφωνα με αναφορές αναγνωστών μας επίσης, ζημιές από το ξέσπασμα ισχυρών ανέμων, σημειώθηκαν και στην περιοχή Αφάντου, όπου  προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες σπιτιών και στον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Οι ριπές ανέμου ξερίζωσαν μέχρι και δέντρα στ’ Αφάντου. Κάτοικοι της περιοχής είπαν στη “Ροδιακή” ότι αυτό το ξέσπασμα του καιρού έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο.  Φώτο: Γιώργος Χατζηχριστοδούλου
Οι ριπές ανέμου ξερίζωσαν μέχρι και δέντρα στ’ Αφάντου. Κάτοικοι της περιοχής είπαν στη “Ροδιακή” ότι αυτό το ξέσπασμα του καιρού έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο. Φώτο: Γιώργος Χατζηχριστοδούλου
Από την περιοχή των Αφάντου. 		           Φώτο: Γιώργος Χατζηχριστοδούλου
Από την περιοχή των Αφάντου. Φώτο: Γιώργος Χατζηχριστοδούλου

Διακοπές του ρεύματος και των... σηματοδοτών
Οι διακοπές του ρεύματος, που παρουσιάστηκαν στο νησί της Ρόδου το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Αρχαγγέλου αλλά και της Νότιας Ρόδου και διήρκεσαν από 10 λεπτά έως και 2 ώρες.

Το πρωί της Δευτέρας επίσης, εξαιτίας προφανώς τω ν διακοπών του ρεύματος αλλά και των ραγδαίων βροχοπτώσεων υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών σε πολλές περιοχές της πόλεως Ρόδου με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας στο κέντρο της Ρόδου για μια ακόμα φορά. Η κατάσταση με το κυκλοφοριακό ήταν απερίγραπτη χθες το πρωί.
Οι φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας στο κέντρο της Ρόδου για μια ακόμα φορά. Η κατάσταση με το κυκλοφοριακό ήταν απερίγραπτη χθες το πρωί.

Ειδικότερα, εκτός λειτουργίας βρέθηκαν για αρκετή ώρα οι φωτεινοί σηματοδότες στο κέντρο της Ρόδου (ΕΟΤ), στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Λίνδου, στο ΙΚΑ Ρόδου,  καθώς επίσης και στην οδό Γρηγορίου του Ε’.

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές
Οι ισχυρές βροχές έκαναν την εμφάνισή τους στο βόρειο τρίγωνο του νησιού μας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όπως αναμένονταν από τις καιρικές προγνώσεις.

Για τον λόγο αυτό, οι αρμόδιες αρχές στην περιοχή μας (πυροσβεστική, λιμεναρχείο,  τμήματα πολιτικής προστασίας σε Περιφέρεια και Δήμο καθώς επίσης και εθελοντικές ομάδες) που βρίσκονταν ήδη  σε αυξημένη ετοιμότητα, προχώρησαν στην εφαρμογή επιτελικού σχεδίου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αποτελεσματικά.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, υπήρξε πρόβλημα με τον παραποτάμιο δρόμο στην Κρεμαστή, τον οποίο αναγκάστηκε να κλείσει η κοινοτική αρχή, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ο παραποτάμιος δρόμος στην Κρεμαστή, όπου χρειάστηκε να κλείσει στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο κοινοτάρχης Κρεμαστής κ. Μιχάλης Δράκος, για να μην υπάρξουν προβλήματα.   Φώτο: Μιχάλης Δράκος
Ο παραποτάμιος δρόμος στην Κρεμαστή, όπου χρειάστηκε να κλείσει στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο κοινοτάρχης Κρεμαστής κ. Μιχάλης Δράκος, για να μην υπάρξουν προβλήματα. Φώτο: Μιχάλης Δράκος
Σπασμένο τμήμα δέντρου επί της οδού Στέλιου Κωτιάδη. Η πτώση προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα    Φώτο: Κατερίνα Κρητικού
Σπασμένο τμήμα δέντρου επί της οδού Στέλιου Κωτιάδη. Η πτώση προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα Φώτο: Κατερίνα Κρητικού
Τεράστιοι κίνδυνοι στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Λίνδου. Από το πρωί έως και αργά το μεσημέρι δεν λειτουργούσαν ούτε εκεί οι σηματοδότες.
Τεράστιοι κίνδυνοι στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Λίνδου. Από το πρωί έως και αργά το μεσημέρι δεν λειτουργούσαν ούτε εκεί οι σηματοδότες.
Χωρίς φανάρια και η πιο κεντρική διασταύρωση της Ρόδου.
Χωρίς φανάρια και η πιο κεντρική διασταύρωση της Ρόδου.
Φώτο: Γιώργος Χατζηχριστοδούλου
Φώτο: Γιώργος Χατζηχριστοδούλου