Έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο των ΤΑΧΙ για κλειστό αρχαιολογικό χώρο στη Λίνδο

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου κ. Θεοδόση Καστανίδη, προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επετράπη σε πολλούς τουρίστες που μετέφεραν συνάδελφοί του στη Λίνδο να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι 100 τουλάχιστον συνάδελφοί του μετέφεραν χθες το μεσημέρι στη Λίνδο, τουρίστες που βρίσκονται στη Ρόδο ως εκδρομείς (με το κρουαζιερόπλοιο “Opera”) αλλά δυστυχώς, δεν τους επετράπη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο εξαιτίας του ότι ήταν κλειστός. Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε χθες στο νησί μας, πάνω από 2.200 επισκέπτες!

«Το γεγονός δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, να έρχονται μέσα στον χειμώνα τουρίστες από την άλλη άκρη του κόσμου και να θέλουν να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς μας χώρους και αυτοί να μην λειτουργούν εξαιτίας του ότι κάποιοι δεν είχαν μεριμνήσει ως όφειλαν να είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι οι χώροι αυτοί.

Τι θα πει δηλαδή παραμονή Πρωτοχρονιάς, εμείς (όπως κι ο περισσότερος κόσμος) δεν μπορεί να το καταλάβει.  Μάθαμε ότι επετράπη μόνο σε κάποια γκρουπ να τον επισκεφθούν λίγο νωρίτερα. Είναι απαράδεκτο να διώχνουμε έτσι τους τουρίστες και τα έσοδα που θα εισέπραττε το κράτος μας.

Αφού κανείς άλλος δεν αντιδρά, θα το κάνουμε εμείς. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή (ακόμα και στη δικαιοσύνη) και θα ζητήσουμε εξηγήσεις.  Είναι ντροπή για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας αυτό που γίνεται. Κατά τα άλλα θέλουμε και... χειμερινό τουρισμό» - κατέληξε ο κος Καστανίδης.