Υπεγράφη η σύμβαση για την καθαίρεση της γέφυρας του ποταμού "Μάκκαρη"

Υπεγράφη η σύμβαση για την καθαίρεση της γέφυρας του ποταμού "Μάκκαρη"

Υπεγράφη η σύμβαση για την καθαίρεση της γέφυρας του ποταμού "Μάκκαρη"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 880 ΦΟΡΕΣ

Υπογράφηκε τη Δευτέρα ανάμεσα στην περιφέρεια και την εταιρεία «ΕΡΓΩΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ» η εργολαβική σύμβαση καθαίρεσης της κατεστραμμένης γέφυρας του ποταμού "Μάκκαρη" .

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και εκ μέρους της εταιρείας η Παρή Ευθυμίου. Η σύμβαση αφορά ποσό ύψους 424.851 ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η καθαίρεση της γέφυρας θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 45 ημερών.

Αναφορικά με το θέμα η περιφέρεια σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Υπογράφτηκε χθες από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και την εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας «ΕΡΓΩΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ» κυρία Παρή Ευθυμίου, η εργολαβική σύμβαση για την αποπεράτωση της καθαίρεσης της κατεστραμμένης γέφυρας «Μάκκαρη» επί της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου.

Παράλληλα οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς από την πρώτη ημέρα υποχώρησης της γέφυρας, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατασκευασθεί στο ίδιο σημείο του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού μας μια νέα σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα η οποία θα εξυπηρετήσει πολλαπλούς σκοπούς και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Νότιας Ρόδου και του νησιού μας γενικότερα.

Η νέα αυτή εξέλιξη καταδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της ότι διαθέτει ισχυρά αντανακλαστικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτά τα αντανακλαστικά συντέλεσαν καθοριστικά ώστε να αποφευχθεί μια τραγωδία η οποία σίγουρα πέραν των άλλων, θα κόστιζε και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ
«Υπογράψαμε σήμερα την εργολαβική σύμβαση για την καθαίρεση της κατεστραμμένης γέφυρας του ποταμού Μάκκαρη επί της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου και οι υπηρεσίες μας εργάζονται πυρετωδώς ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε σε αυτό το σημείο του οδικού μας δικτύου μια νέα σύγχρονη και ασφαλή γέφυρα. Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μας, στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες μας, για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά που έσωσαν ζωές και την ταχύτητα αντίδρασης και διεκπεραίωσης της όλης διαδικασίας».

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου