Α. Καμπουράκης: Χρονιά ορόσημο θα είναι το 2020 για το νησί μας

Μήνυμα με ξεχωριστό νόημα για την προοπτική της Ρόδου αλλά και τον κάθε Ροδίτη και την κάθε Ροδίτισσα, έστειλε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, για τη νέα χρόνια, από το Δημαρχείο όπου η ατμόσφαιρα ήταν άκρως εορταστική!

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και από το πρωί δεν σταμάτησαν να προσέρχονται στο Δημαρχείο σύλλογοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που ήθελαν να ευχηθούν και να πουν τα κάλαντα στον Δήμαρχο και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Το Δημαρχείο ολοστόλιστο, η ατμόσφαιρα γιορτινή, και κάλαντα και μουσικές ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Παρόντες, εκτός από τον Δήμαρχο, ήταν βέβαια και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και στενοί συνεργάτες του όπως οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Κώστας Ταρασλιάς, Τηλέμαχος Καμπούρης, Γιάννης Καμπούρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Θανάσης Στάμου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης κ.α. Κοντά στη Δημοτική Αρχή βρέθηκε χθες και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς ο οποίος ευχήθηκε και εκείνος με τη σειρά του στον ροδιακό και τον Δωδεκανησιακό λαό. Αργότερα, το μεσημέρι, τον Δήμαρχο επισκέφθηκε για τις καθιερωμένες ευχές και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Δηλώσεις δημάρχου
Ο κ. Καμπουράκης, υποδεχόταν όλους τους συλλόγους και τους φορείς, άκουγε τα κάλαντα με εμφανή ικανοποίηση, αντάλλασσε ευχές και τους έδινε συμβολικά δώρα.
Στην πρωτοχρονιάτικη δήλωσή του προς τον ροδιακό λαό,  ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε κάθε ροδίτικο σπίτι ενώ δεν ξέχασε και τις ντόπιες επιχειρήσεις. Δεν παρέλειψε να στείλει και ένα κοινωνικό μήνυμα, τονίζοντας ότι η λάμψη δεν είναι μόνο…να γυαλίζουμε τα πεζοδρόμια αλλά πηγάζει από την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και την κοινωνική πολιτική.

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απολογιστική συνεδρίαση για το 2019, όπως προβλέπεται από το νόμο, και σ’ αυτήν η νέα Δημοτική Αρχή θα ξεδιπλώσει και τα σχέδιά της.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Δημάρχου:
«Και ευχές και δεσμεύσεις: Από πλευράς ευχών, να έχουμε ένα ευτυχισμένο νέο έτος, το 2020 να βρει κάθε οικογένεια, κάθε σπιτικό της Ρόδου με χαρά, με χαμόγελο, με αισιοδοξία και κάθε επιχείρηση της Ρόδου να τη βρει με δημιουργικότητα και με επιτυχίες.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις έχω να πω το εξής: Ένας περίεργος εκλογικός νόμος αν και η χρονιά του 2019 ήταν μία χρονιά εκλογών, εμείς ήμασταν στην καρέκλα της Διοίκησης του Δήμου της Ρόδου τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Άρα, περισσότερες εμπειρίες έχουμε, παρά έργα να δείξουμε».
»Το 2020 είναι η χρονιά η οποία καλούμεθα να υλοποιήσουμε τη  γνώση, τον σχεδιασμό μας και το πρόγραμμά μας και θα το κάνουμε πράξη βήμα-βήμα, σταθερά, γιατί είναι εποχές όπου, όπως είπα και στο δημοτικό συμβούλιο προχθές, υπάρχει ο νόμος, υπάρχει το έθιμο, υπάρχει η λογική, υπάρχει και η προσαρμογή.

Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι γιατί η αίγλη και η λάμψη την οποία εξαγγείλαμε έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τον ροδιακό λαό-αυτό έδειξαν οι κάλπες. Και θέλω με την ευκαιρία να πω ότι λάμψη δεν είναι μονάχα το να γυαλίσει ένα πεζοδρόμιο, αλλά ταυτόχρονα λάμψη είναι και η ακτινοβολία που εκπέμπουμε, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα, το να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου και η κοινωνική πολιτική κατά την  οποία σέβεσαι τον άνθρωπο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη»
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι αυτά θα τα δούμε στην πορεία και ότι, όπως προβλέπει ο νομοθέτης, στο τέλος Ιανουαρίου θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς του 2019. Μάλιστα, σ’ αυτή τη συνεδρίαση, τομέα-τομέα, Αντιδημαρχία-Αντιδημαρχία, και ανά Διεύθυνση του Δήμου, θα δούμε να περιγράφονται οι προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής Αρχής για το 2020.

«Χαρές, όρεξη, κόπος, δουλειά και να ξέρετε ότι τα χρόνια περνούν γρήγορα και ό,τι μπορούμε να κάνουμε καλό για τον τόπο μας και για τον συμπολίτη μας σήμερα να μην το αφήσουμε για την αυριανή μέρα. Καλές γιορτές για τις επόμενες ημέρες, Καλή Πρωτοχρονιά, όλα τα καλά σε κάθε Ροδίτη, σε κάθε Ροδίτισσα, σε κάθε ροδίτικο σπίτι!», ευχήθηκε ο Δήμαρχος κλείνοντας.

Mήνυμα δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου  η νέα χρονιά να  βρει όλες  τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες  με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Με δημιουργικότητα σε κάθε επιχείρηση και ευημερία σε κάθε ροδίτικο σπίτι.  Με δύναμη και  ελπίδα, σε πείσμα των δυσκολιών. Με περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητα μας.  

Στον  ευλογημένο και φιλόξενο τόπο μας που  γοητεύει ολόκληρο τον κόσμο,  η νέα χρονιά έρχεται με την προσδοκία η Ρόδος να ανέβει ψηλότερα, να ξανακερδίσει την αίγλη και τη λάμψη που αξίζει, να προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες υψηλότερων  εισοδηματικών κατηγοριών σε όλη τη διάρκεια του έτους. Η προσδοκία αυτή είναι μια ρεαλιστική  δυνατότητα  της νέας χρονιάς   και  ως Δημοτική Αρχή έχουμε τη βούληση να την αξιοποιήσουμε υπεύθυνα και  να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους, για την τοπική οικονομία και κοινωνία, για κάθε Ροδίτη ξεχωριστά.

Ενώνουμε τις ευχές, τα όνειρα και τις προσδοκίες όλης της Ρόδου.   Όλοι  μαζί, Δήμος και δημότες, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να μην αλλάξουμε απλά τη  χρονιά αλλά να αλλάξουμε τη Ρόδο. Είναι στο χέρι μας,  το 2020 να είναι χρονιά - ορόσημο, χρονιά που θα βάλουμε  τα γερά θεμέλια της Ρόδου του 21ου αιώνα, της Ρόδου που μας αξίζει και μας κάνει περήφανους.  

 

Ο κ. Γιάννης Παππάς
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές στον ροδιακό και τον Δωδεκανησιακό λαό, μίλησε γι’ αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση και ευχήθηκε να επιστρέψει η κανονικότητα στα Δωδεκάνησα, κάτι που έχει να κάνει και με την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Αναλυτικά, δήλωσε χθες ο κ. Παππάς:
«Να πω σε όλους ότι είμαστε εδώ για να δουλεύουμε, για να προσπαθήσουμε το καλύτερο. Πιστέψτε με, έχουμε τη διάθεση, έχουμε την όρεξη, έχουμε τα κουράγια, έχουμε τις δυνάμεις να παλέψουμε για να κάνουμε καλύτερη τη Δωδεκάνησο και καλύτερη την καθημερινότητα της Δωδεκανήσου.

Τη νέα χρονιά θα κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Φανταστείτε, σε πέντε μήνες 32 νομοσχέδια, μία συνταγματική αναθεώρηση, προϋπολογισμός, ήδη έχουμε ετοιμάσει πέντε πολυνομοσχέδια για τον Ιανουάριο. Από το βήμα της Βουλής μίλησα ξεκάθαρα ότι πρέπει, κάποια στιγμή, η κανονικότητα να έρθει και στη Δωδεκάνησο όπως σε όλη την Ελλάδα. Κανονικότητα για εμάς είναι η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών. Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε και γι’ αυτό θα παλέψουμε, το είπα από τη Βουλή ξεκάθαρα στην ομιλία μου, παρουσία του πρωθυπουργού, το λέω και τώρα και θα το φωνάζω συνέχεια: Όσο υπάρχουν μειωμένοι συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου λόγω του μεταναστευτικού, υπάρχει ευκαιρία να τους επαναφέρουμε. Η κανονικότητα λοιπόν στη Δωδεκάνησο θα επανέλθει με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό θα παλέψουμε αλλά παράλληλα θα παλεύουμε καθημερινά για να λύσουμε τις δυσκολίες με τα προβλήματα που υπάρχουν, έτσι ώστε οι Δωδεκανήσιοι να μπορούν παντού να αισθάνονται ισονομία και ισοτιμία με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Παππάς, ρωτήθηκε, τέλος, και για τις σχέσεις τελευταία με τη γείτονα χώρα και είπε: «Να αισθάνεστε ήσυχοι. Στείλαμε το μήνυμα ξεκάθαρα, εμείς δεν είμαστε ταραξίες. Εμείς λειτουργούμε με τη διεθνή νομιμότητα, κάνουμε αυτά που πρέπει αλλά παρ’ όλα αυτά εμπιστευόμαστε ξεκάθαρα-το είπε και ο πρωθυπουργός από την Κάσο-την εθνική άμυνα, τον ελληνικό στρατό, που τον ευχαριστούμε και τον τιμούμε γιατί ξέρουμε ότι η δύναμη η αποτρεπτική που υπάρχει είναι τεράστια και το μήνυμα  θα πάει όταν χρειαστεί παντού».