Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί ο παρόχθιος δρόμος στην Κρεμαστή

Βροχές και καταιγίδες ειδικά τις πρωινές ώρες θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα στην περιοχή μας, και για το λόγο αυτό, όσοι μετακινούνται στους δρόμους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μέχρι να εξασθενήσουν τα φαινόμενα από το απόγευμα.

Η κακοκαιρία όμως συνεχίζεται και όπως δείχνουν τα πράγματα θα ενταθεί την επόμενη εβδομάδα με έντονες βροχοπτώσεις. Οι υποδομές θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται λόγω των ορμητικών χειμάρρων και της μεγάλης ποσότητας νερού και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Από τις περιοχές που φέτος έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα είναι η Κρεμαστή, εκεί όπου έχει ήδη διακοπεί με απόφαση της περιφέρειας η διέλευση από την ιρλανδική διάβαση κάτω από τη γέφυρα, για λόγους ασφαλείας.
 


Η κυκλοφορία για όσους θέλουν να κατευθυνθούν από το αεροδρόμιο προς την πόλη της Ρόδου, γίνεται από τον παρόχθιο δρόμο που οδηγεί στη γέφυρα έξω από την Παστίδα, ενώ όταν αυτό για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται η διέλευση γίνεται από τον κόμβο του αεροδρομίου προς το Τσαΐρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των ορμητικών νερών που μετατρέπονται σε χειμάρρους, και ο παρόχθιος δρόμος στον Κρεμαστενό ποταμό έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά επικίνδυνα σημεία.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Ενδεικτικό της μανίας του νερού είναι η έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε σε ένα σημείο του και συγκεκριμένα εκεί όπου υπάρχει άλλη μία πρόχειρη ιρλανδική διάβαση.
 


Οι τελευταίες βροχές έχουν διαβρώσει το χώμα και έχουν κομματιάσει και έχουν παρασύρει το τσιμέντο της διάβασης με αποτέλεσμα η μία είσοδός της να έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Παρ’ όλα αυτά οχήματα συνεχίζουν να περνούν από το σημείο για να διασχίσουν το ποτάμι και να βρεθούν στην άλλη πλευρά.

Μάλιστα σε εκείνην την περιοχή τα ορμητικά νερά έχουν καταστρέψει και το δίκτυο ύδρευσης μαζί με την υποδομή που υπήρχε αφήνοντας πίσω τους άλλη μία καταστροφή.