Υπαρξιακά ερωτήματα  στις αρχές του χρόνου…

Τις πρώτες μέρες κάθε χρόνου με πιάνουν τα υπαρξιακά μου, ερωτήματα χωρίς απάντηση και μια ανησυχία σε μεγαλύτερη αναλογία απ’ ό, τι στον κοινό θνητό, μετά από την εορταστική άδεια και λίγο πριν ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο.

Τι είναι το παν λοιπόν, ερωτώ εσάς κύριοι, τώρα καθώς είστε στη χώνεψη της γαλοπούλας. Αυτή τη φορά θα σας βάλω δύσκολα, γιατί δεν θα κρυφτώ πίσω από ρητορικές έννοιες και γενικώς υπεκφυγές, ειδικά μια μέρα με τη θερμοκρασία κάτω από τους 10 βαθμούς, με …πολικό ψύχος, δηλαδή, για τα δεδομένα του νησιού.

Διότι καλώς ξεκινάμε το 2020 με όνειρα και επιδιώξεις, στην πορεία όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να παρεκκλίνουμε από  τα αρχικά μας σχέδια και να ψαχνόμαστε μπας και βρούμε το νόημα της ρημάδας της ζωής σ’ ένα έτος που νομίζουμε ότι θα κρατήσει περισσότερο από τα προηγούμενα. Αμ δε…

Τι είναι το παν λοιπόν τώρα και ας το συγκεκριμενοποιήσω στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε τοπικό πλαίσιο, εδώ όπου το VAR ακόμη δεν εισέβαλε στις ζωές μας, για να τις αναστατώσει και να μας δείξει τη σκληρή πλευρά του αθλητισμού. Και για όποιον με θεωρεί κάπως υπερβολικό, παραπέμπω στα στιγμιότυπα (διότι υπάρχει το YouTube που εισέβαλε μια χαρά στις ζωές μας) του Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι, αγώνα της 27ης Δεκεμβρίου για την Πρέμιερ Λιγκ.

Δείτε το πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι (εκτελεστής ήταν ο Στέρλινγκ) και μετά πείτε μου, αφού ζήσετε αυτή την… αιωνιότητα έως την εκτέλεσή του, τι θα συνέβαινε αν μια παρόμοια φάση υπήρχε σε ελληνικό αγώνα. Εδώ λοιπόν όπου ακόμα οι υπολογιστές είναι …άγνωστη λέξη αναζητούμε ένα νόημα και αυτό σίγουρα βρίσκεται μακριά από τα φράγκα, διότι, κύριοι, στο τοπικό ακόμα ζούμε ρομαντικά και δεν χαμπαριάζουμε από γλώσσες προγραμματισμού.

Μόνο κάτι… γαλλικά πετάμε ανά διαστήματα από την κερκίδα. Τον παν είναι να περνάμε λοιπόν καλά και να βλέπουμε και μπαλίτσα, ακόμα και τα κρύα απογεύματα της αρχής κάθε έτους. Το λέω αυτό γιατί κάποιες βασικές αρχές, μας διαφεύγουν και χάνουμε λιγάκι τον ειρμό. Μετά τα κάλαντα σειρά έχει η περισυλλογή και να εκτιμήσουμε την αξία σε ό, τι έμεινε αναλλοίωτο εδώ και δεκαετίες…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ