Συνεχίζουν τη λειτουργία τους οι φάτνες Μαριτσών και Σαλάκου

Στη μονή του Σωτήρα μας περιμένει για μια ακόμα χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Μαριτσών "Ο Κερωνιάτης" προκειμένου να θαυμάσουμε την όμορφη ζωντανή τους φάτνη, για τρεις ακόμα ημέρες, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν χαρακτηριστικά τα εξής: “Με επίκεντρο πάντα το μέγα γεγονός της Γέννησης Του Θεανθρώπου, υποσχόμαστε να σας προσφέρουμε και φέτος αξέχαστες στιγμές γαλήνης, οικογενειακής ξεγνοιασιάς και θρησκευτικής και πολιτισμικής έπαρσης.

Οι «ζωντανές» Άγιες Μορφές Του Ιερού Βρέφους, Της  Μητρός Παρθένου Μαρίας και Του Αγίου Ιωσήφ, γιομίζουν το πανάρχαιο διαμπερές, λαξευμένο από τη φύση σπήλαιο. Οι αθώες και λαμπερές φατσούλες  των μικρών παιδιών, σε ρόλους Αγγέλων, Μάγων και Βοσκών, συνάμα με τα αγαθά προσωπάκια νεογέννητων προβάτων, πλαισιώνουν την Ιερά Φάτνη Του Θεανθρώπου, αναβιώνοντας το μέγα γεγονός Της Γέννησης.

Οι μόνιμα ανανεώσιμες και διευρυνόμενες εγκαταστάσεις μας, ο καταρράκτης που κρέμεται από το πουθενά, το ρυάκι που χάνεται στα έγκατα της Γης, το χωριό του Άι Βασίλη, η πίστα για πατίνια και όχι μόνο, εγγυώνται συναρπαστικές  εμπειρίες και αγαλλίαση σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα λειτουργίας της Φάτνης είναι:
Σάββατο 04/01/2020 11.00-18.00
Κυριακή 05/01/2020 11.00-18:00
Δευτέρα 06/01/2020  11.00 – 18.00


Ελάτε λοιπόν, να υποδεχθούμε όλοι μαζί Το Θείο Βρέφος και τον Νέο Χρόνο, να απολαύσετε την άγρια μα τόσο γαλήνια ομορφιά του βουνού μας και να ατενίσετε τον απέραντο Μαριτσενό κάμπο που ξεδιπλώνεται στα πόδια σας. Ελάτε να γευθείτε το μοναδικό Μαριτσενό σουβλάκι και τα Μαριτσενά παραδοσιακά εδέσματα. Φυσικά, η Σούμα, το Ούζο και το ασύγκριτο επτά βοτάνων τσάι μας, είναι πάντα προσφορά μας, στην υγειά όλου του κόσμου!”

Η φάτνη της Σαλάκου
Η μοναδική ζωντανή φάτνη στη Νύμφη Σαλάκου γιορτάζει 37 χρόνια παράδοσης και σας προσκαλεί για ακόμα μια χρόνια, να ζήσετε τη μαγεία των εορτών. Ένα ολόκληρο χωριό σε γιορτινό κλίμα!  Ελαφάκια, άλογα για βόλτες, πάπιες, γαϊδουράκια, το χωριό του Αγίου Βασίλη, το χωριό των νάνων, το κιόσκι των ευχών, οι μοναδικές λίμνες και ο καταρράκτης, κιόσκια με παραδοσιακά προϊόντα, σουβλάκια, κρασί, σούμα και φυσικά το μοναδικό τσάι Σαλάκου που κέρδισε όχι μόνο τους Ροδίτες αλλά και τους Ευρωπαίους!

Ημέρες λειτουργιάς της φάτνης:
4-5-6 Ιανουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας 11:30 -18:00

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα χρησιμοποιηθεί το πάρκινγκ στο κέντρο του χωρίου (εκκλησία) και η μεταφορά του κόσμου θα γίνεται με το τρενάκι της ΔΕΣ Ρ.Ο.Δ.Α