Τα κεφάλια μέσα, το πρωτάθλημα  και πάλι στη σέντρα…

Στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις επιστρέφουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας, μεταξύ αυτών βέβαια ο Διαγόρας και ο Ιάλυσος. 

Μετά από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι ποδοσφαιριστές καλούνται να μπουν και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς και κυρίως …στο κλίμα ενόψει του δεύτερου γύρου.

Οι γιορτές τελείωσαν και πλέον από εδώ και πέρα η προσοχή στρέφεται στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος που αναμένεται οπωσδήποτε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό διότι θα φανεί αν οι δυο ομάδες που εκπροσωπούν την περιοχή μας θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τους διαφορετικούς στόχους που έχουν.

Αν δηλαδή ο Διαγόρας θα μπορέσει να κάνει ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις και να κοιτάξει προς …τα πάνω και αν ο Ιάλυσος απομακρυνθεί και άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις και εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Η μέχρι τώρα διαδρομή μας έχει δείξει ότι ο …δρόμος δεν είναι καθόλου εύκολος και θα πρέπει και οι δυο να μοχθήσουν πολύ στον αγωνιστικό χώρο για να μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Τόσο ο πρωταθλητισμός, όσο και η υπόθεση παραμονή στη  συγκεκριμένη κατηγορία, είναι εξαιρετικά δύσκολες υποθέσεις και όπως φαίνεται θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Αν οι επιλογές που έχουν γίνει (και θα γίνουν) είναι ουσιαστικές, οπωσδήποτε οι δυο ομάδες μας έχουν βάσιμες ελπίδες για να πετύχουν τους σκοπούς τους.  Η 14η αγωνιστική της Football League, είναι εξαιρετικά …επικίνδυνη δεδομένου ότι μετά από μια διακοπή οι παίκτες,  όπως έχουμε γράψει ξανά,  βγαίνουν εκτός ρυθμού και τα παιχνίδια είναι γεμάτα …παγίδες.

Ας ελπίσουμε ότι τόσο ο Διαγόρας σήμερα απέναντι στη Βέροια, όσο και ο Ιάλυσος αύριο στην Ιεράπετρα θα μπορέσουν να κάνουν καλό ποδαρικό στο  2020, καθώς τα θετικά αποτελέσματα είναι δεδομένο ότι θα τους δώσουν καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Δραγάτης Δημήτρης