Τον Φεβρουάριο το «Arhaggelos Run»

Αλλαγή πλάνων για τον αγώνα δρόμου 10χλμ. στον Αρχάγγελο αφού θα διεξαχθεί τελικά την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου και όχι τον Μάρτιο, με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία, μπροστά από τα σχολεία, έχοντας την ονομασία «Arhaggelos Run».

Για πρώτη φορά λοιπόν θα διεξαχθεί εκεί αγώνας από τους συλλόγους της περιοχής, αφού πήρε όμως την απαραίτητη έγκριση από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επελέγη ώστε όσο γίνεται περισσότεροι δρομείς να σταθούν στην εκκίνηση και να δώσουν μια διαφορετική «νότα» τη συγκεκριμένη μέρα στο χωριό, εντός του οποίου είναι χαραγμένη η διαδρομή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την πλατεία και θα κατευθυνθούν προς στη διασταύρωση του Αίθωνα όπου βρίσκεται ο κόμβος, για να γίνει αναστροφή με κατεύθυνση πάλι την πλατεία κι εν συνεχεία τον μικρό κόμβο πριν τη μεγάλη κατηφόρα για τα Στεγνά.

Αφού κι εκεί κάνουν αναστροφή, θα κατευθυνθούν ξανά στο σημείο εκκίνησης, συμπληρώνοντας έτσι 5χλμ., ενώ κάνοντας το συγκεκριμένο κύκλο άλλη μια φορά θα βγει η απαιτούμενη απόσταση της διαδρομής. Περισσότερα στοιχεία του αγώνα θα γίνουν γνωστά από τους διοργανωτές τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ανάδειξης και του πολιτισμού του Αρχαγγέλου μέσω αυτού του αγώνα.