Καταπλέει σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ρόδου

Στις 10.30 σήμερα το πρωί καταπλέει στο λιμάνι της Ρόδου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιάς. Συγκεκριμένα,  “ποδαρικό “θα κάνει για το 2020 το Celestyal Olympia της εταιρείας Celestyal Cruises που θα μεταφέρει περίπου 880 επιβάτες.

Όπως έγινε γνωστό,  δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια τελετή υποδοχής σήμερα στο λιμάνι. Το κρουαζιερόπλοιο θα έρθει από τη Λεμεσό της Κύπρου και θα αναχωρήσει στις 8 το βράδυ για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε τον κατάπλου του Celestyal Olympia στις 12 το μεσημέρι. Όμως το πρόγραμμα άλλαξε, όπως επίσης άλλαξε και η μέρα κατάπλου του μικρού κρουαζιεροπλοίου La belle de l’ Adriatique, που επρόκειτο να κάνει “ποδαρικό” στο λιμάνι μας σήμερα και ώρα 8 το πρωί. Μετά την πρώτη ακύρωση και τον προγραμματισμό για τις 6 του μήνα, προέκυψε νέα αλλαγή στην ημέρα κατάπλου και έτσι θα έρθει στη Ρόδο τελικά αύριο 5 του μήνα στις 5 το απόγευμα προερχόμενο από τη Λάρνακα της Κύπρου και θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ.

Με βάση το πρόγραμμα,  ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο αναμένεται στη Ρόδο τον Ιανουάριο. Πρόκειται για το Opera, που το περιμένουμε στις 22 του μήνα και ώρα 9 το πρωί προερχόμενο από τη Λεμεσό Κύπρου και το οποίο θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για τη Μεσίνα της Σικελίας.

Αυτά είναι τα τρία κρουαζιερόπλοια που θα επισκεφτούν το νησί μας μέσα στον Ιανουάριο,  σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ενώ οι προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου τη νέα χρονιά όπως δείχνουν τα στοιχεία θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τον επόμενο μήνα, θα έχουμε τρία κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι ενώ ο αριθμός τους θα αρχίσει να αυξάνεται σημαντικά από το Μάρτιο, φτάνοντας τον Οκτώβριο τα 41. Μέχρι σήμερα έχει δηλωθεί ο κατάπλους συνολικά 274 κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο το 2020 διαδικασία η οποία συνεχίζεται, ενώ οι εκτιμήσεις θέλουν να κλείνει η φετινή χρονιά με τουλάχιστον 300 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι.

Ενδιαφέρον υπάρχει όμως και για το 2021 και μάλιστα στο γραφείο ασφαλείας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου νότιας Δωδεκανήσου έχει δηλωθεί ο κατάπλους περίπου 50 κρουαζιεροπλοίων για την επόμενη χρονιά.
Αναλυτικά,  τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τις φετινές προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων ανά μήνα έχουν ως εξής: