Ρόδος: Για ληστεία κατηγορούνται δύο αδέλφια

Το ποσό των 700 ευρώ κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν δια της βίας από συμπολίτη μας, δύο αδέλφια τα οποία θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα πριν από οχτώ χρόνια και θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  ο 38χρονος και ο 42χρονος φέρονται να διέπραξαν τη ληστεία στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται ότι αφού μετέβησαν στο σπίτι ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα του και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το μπουφάν του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τον Απρίλιο του 2017 η υπόθεση εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε αναβολή της δίκης, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση (η οποία και θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 15 Ιανουαρίου 2020), ωστόσο εκκρεμούσε σε βάρος του 38χρονου και του 42χρονου η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Έτσι στα μέσα Ιουλίου 2017 οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Δια του συνηγόρου τους κ. Παναγιωτακόπουλου τον Ιούνιο του 2018 κατέθεσαν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που τους έχει επιβληθεί, η οποία και εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και την έκανε δεκτή υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σημειώνεται πως οι ίδιοι έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας και για άλλες υποθέσεις κυρίως ζωοκλοπής για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί.