Για το 2021 αναβλήθηκε η δίκη των 9 συλληφθέντων για τζόγο

Από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου επρόκειτο να δικαστούν χθες οι εννέα άνδρες που είχαν συλληφθεί για παράνομο τζόγο δύο ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά, σε χωριό του νησιού μας, αλλά τελικά η δίκη τους αναβλήθηκε για του … χρόνου!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19 Φεβρουαρίου 2021!
Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν οχτώ ‘Eλληνες και συγκεκριμένα,  ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος ηλικίας 40 ετών,  ο 25χρονος με ρόλο «Dealer» και επτά παίκτες ηλικίας 61, 71, 25, 53, 28, 35 και ένας 38χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι το βράδυ στις 30 Δεκεμβρίου 2019 συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παίζουν «πόκερ» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 44χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος (αδελφός του 40χρονου υπεύθυνου λειτουργία) ο οποίος δεν συνελήφθη αρχικά αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και αναμένεται να κληθεί στην ανάκριση για απολογία. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής, Αχιλλέας Δασκαλάκης, Νίκος Πέρος και Άκης Δημητριάδης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι στις 30 Δεκεμβρίου 2019 (προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς) έκαναν «έφοδο» στο κατάστημα του 44χρονου σε χωριό της Ρόδου και συνέλαβαν τους εννιά άνδρες επ’ αυτοφώρω.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κατάστημα ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πίσω μέρος υπήρχε διαμορφωμένος χώρος για τη διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια» και μπροστά για το «πόκερ». Παρά δε το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας εντούτοις, υπήρχε ταμειακή μηχανή και κόβονταν κανονικά αποδείξεις!

Στο πλαίσιο λοιπόν του επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, βραδινές ώρες στις 30 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στο χώρο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τον οποίο προέκυψε ότι, ο υπεύθυνος λειτουργίας (ο 40χρονος) είχε διοργανώσει τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «Texas Hold ‘em – Poker», στο οποίο συμμετείχαν επτά παίκτες που χρησιμοποιούσαν μάρκες υπό τον συντονισμό του 25χρονου «Dealer».
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, εντός του καταστήματος υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο οποίο λειτουργούσαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δομημένη σύνδεση και λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Στην κατοχή των δραστών και εντός του χώρου του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Το χρηματικό ποσό των 3.690 ευρώ
277 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας
2 δεσμίδες παιγνιόχαρτα
5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος ηλικίας 40 ετών,  τον 25χρονο με ρόλο «Dealer» και τους επτά παίκτες ηλικίας από 25 έως 71 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διοργάνωσης - συμμέτοχης σε παράνομα παίγνια και παραβίασης υγειονομικών διατάξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.