Θέμα χρόνου η έναρξη διαλόγου για τη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου

Στο διάστημα 10 με 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας μεταξύ των διοικήσεων της ΠΟΞ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό όπως δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γιώργος Χότζογλου.

«Το 2019 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τον τουρισμό. Η κίνηση ήταν αυξημένη. ΄Εχουμε όλα τα όπλα μπροστά μας για να πάμε σε μια πολύ καλή συμφωνία με τους εργοδότες για τους εργαζόμενους», δήλωσε ο κ. Χότζογλου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ δήλωσε πως ακόμη και αν παρέλθει ο καθορισμένος χρόνος και δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν να χάσουν κάτι.

«Ο διάλογος θα ξεκινήσει στις 10 με 12 Ιανουαρίου. Θα ήθελα να καθησυχάσω τους εργαζόμενους λέγοντας ότι μπορεί η κλαδική σύμβαση να έχει λήξει αλλά υπάρχει η τρίμηνη παράταση μέχρι 31 Μαρτίου του 2020. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε ισχύει η προηγούμενη σύμβαση», δήλωσε ο κ. Χότζογλου. Να σημειωθεί πως έχει δοθεί εντολή στις διοικήσεις των τοπικών σωματείων να μην υπογράφουν συμβάσεις αν δεν επέλθει συμφωνία για την κλαδική.

” Αν όμως υπάρξει μια πολύ πρόταση από την ΕΞΡ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων που να διασφαλίζει τους εργαζόμενους θα τη δεχθούμε και δεν θα μπούμε εμπόδιο. Βλέπουμε όμως  ότι και οι εργοδότες τηρούν στάση αναμονής”, είπε ο κ. Χοτζόγλου.