Πήγαν να της πουν τα κάλαντα και της έκλεψαν χρήματα!

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη, μία συμπατριώτισσά μας η οποία δέχτηκε να της πουν δύο γυναίκες Ρομά τα κάλαντα και τελικά της … ξάφρισαν τα χρήματα που είχε ο εγγονός της!

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή της Ανάληψης όπου μαζί με τα μικρά και μεγάλα παιδιά, είχαν βγει και δύο Ρομά για να πουν τα κάλαντα. Η ηλικιωμένη γυναίκα – σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού της όταν την είδαν οι δύο Ρομά και την ρώτησαν αν ήθελε να της πουν τα κάλαντα. Η ηλικιωμένη δέχτηκε και όση ώρα η μία από τις δύο δράστιδες έλεγε τα κάλαντα η δεύτερη βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει από την ανοικτή πόρτα στο σπίτι και να αφαιρέσει όσα χρήματα είχε αφήσει ο εγγονός της ιδιοκτήτριας.

Μόλις ολοκλήρωσαν την απαγγελία των καλάντων η ηλικιωμένη γυναίκα διαπίστωσε ότι δεν είχε ψιλά για να δώσει στις δύο Ρομά, και εκείνες ως «μεγαλόκαρδες» της απάντησαν ότι «δεν πειράζει» και έφυγαν!
Λίγα λεπτά αργότερα η ηλικιωμένη γυναίκα και ο εγγονός που είχε στο μεταξύ επιστρέψει, διαπίστωσε ότι τελικά οι δύο Ρομά δεν είπαν τσάμπα τα κάλαντα αλλά αντίθετα πληρώθηκαν και μάλιστα αδρά με τα χρήματα που πήραν από τον εγγονό της!
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία η οποία διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό των δύο Ρομά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως με αφορμή την περίπτωση αυτή, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν την ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι μας τις ημέρες τούτες κατά τις οποίες οι επιτήδειοι δεν σταματούν να «σκαρφίζονται» τρόπους εξαπάτησής μας.

Για αυτό και τονίζουν πως δεν θα πρέπει να αφήνουμε τον οποιονδήποτε δεν γνωρίζουμε να εισέρχεται εντός της οικίας ή της επιχείρησής μας (ακόμη και αν πρόκειται να μας πει τα κάλαντα) και όταν τους ανοίγουμε να βρισκόμαστε σε σημείο τέτοιο που να εμποδίζουμε την είσοδό τους. Επίσης δεν θα πρέπει να τους αφήνουμε μόνους στην είσοδό μας για να φέρουμε χρήματα, νερό ή οτιδήποτε άλλο μας ζητήσουν.