Γιατί επέλεξε να ζήσει στη Ρόδο ο καθηγητής Γρηγόρης Τσιόγκας

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι Ροδίτες, αλλά όπως διαπιστώνουμε, αγαπούν και εκτιμούν τη Ρόδο μας εξίσου ή ακόμα και περισσότερο από εμάς.

Ένα εξαιρετικό κείμενο του καθηγητή και φίλου της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ» κου Γρηγόρη Τσιόγκα, αποτυπώνει με σαφήνεια γιατί η Ρόδος μας, με όλα τα στραβά κι ανάποδα, αποτελεί επίγειο παράδεισο:

«Μα γιατί επιστρέψατε στη Ρόδο, φίλοι πολλοί ρωτούν. Αφού μπορούσατε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο πιο ωραίο εργασιακό περιβάλλον του Δημοσίου στη χώρα, στο ΚΠΙΣΝ-ΕΒΕ, και να διαμένετε στο Π. Φάληρο, ακριβώς δίπλα στην εργασία σας.

Τι να τους πεις, όμως, για αυτήν την αγάπη που κτίζεται καθημερινά με αυτό το νησί το απειρόκαλλο, καθώς πολιορκείσαι από τέτοιες λάμψεις ζωής και ομορφιάς. Και ακόμη, για τους τόσους αγαπημένους ανθρώπους, που ως άγνωστοι με αγνώστους κάποτε, με τον χρόνο κερδίσαμε και γευόμαστε την ανεκτίμητη φιλία τους.

Πολύ απλά, λοιπόν, γιατί αγαπάμε τη Ρόδο και ακόμα περισσότερο γιατί πλέον την πονάμε, σαν κάτι πολύ δικό μας! Είκοσι χρόνια εραστές της! Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους τους αγαπητούς, ειδικά σε αυτούς που επέλεξαν να στήσουν τις ζωές τους σε αυτό το άκρο του Αιγαίου και να του προσφέρονται θεληματικά!

Για την μεταφορά Μιχ.Μ.