Ποια κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν στη Ρόδο φέτος

Με 823 επιβάτες και 397 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Ρόδου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιάς.

“Ποδαρικό» μας έκανε φέτος, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal της εταιρείας Celestyal Cruises, που έδεσε στο λιμάνι γύρω στις 10.30 το πρωί προερχόμενο από τη Λεμεσό με ώρα αναχώρησης 8 το βράδυ για το Κουσάντασι.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι τόσο νωρίς, καθώς τελευταία ο πρώτος κατάπλους πραγματοποιούνταν μέσα στο Μάρτιο.

Από φέτος τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα για την εξέλιξη της κρουαζιέρας στην περιοχή και τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο, όχι μόνο για το 2020, αλλά και για το 2021, χρονιά για την οποία έχουν ήδη δηλωθεί οι πρώτες 50 προσεγγίσεις.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει μέχρι στιγμής συνολικά 274 κρουαζιερόπλοια ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός τους αναμένεται ότι θα φτάσει σταδιακά και τα 300.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μέσα στον Ιανουάριο, θα καταπλεύσουν δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια, το ένα εκ των οποίων σήμερα το πρωί. Το επόμενο θα επισκεφτεί το νησί στις 22 του μήνα. Το Φεβρουάριο περιμένουμε 3 πλοία, το Μάρτιο 11, τον Απρίλιο 21, το Μάιο 31, τον Ιούνιο 30, τον Ιούλιο 26, τον Αύγουστο 31, το Σεπτέμβριο 35, τον Οκτώβριο 41, το Νοέμβριο 32 και το Δεκέμβριο 10.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί μέχρι σήμερα (και στο οποίο θα επέλθουν σταδιακά αλλαγές με την πρόσθεση και νέων κρουαζιεροπλοίων) σε ό,τι αφορά τις προσεγγίσεις του 2020 στο λιμάνι της Ρόδου από το Φεβρουάριο έως και το Δεκέμβριο έχει ως εξής: