Ποιοι θα βουτήξουν στη θάλασσα της Ρόδου για τον Σταυρό

Δεκατέσσερα συνολικά άτομα και δύο ανήλικα αγόρια, θα βουτήξουν αύριο  στη θάλασσα της Ρόδου  αψηφώντας το κρύο και τα  παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ανάμεσά τους είναι ένας πατέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά του, καθώς επίσης και μία γυναίκα, η Ελένη Καραγιάννη, η οποία είχε καταφέρει να ανασύρει τον σταυρό από την τελετή των Θεοφανείων στη Ρόδο το 2017.

Μέχρι και χθες το απόγευμα, είχαν δηλωθεί  στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου 14 συμμετοχές και συγκεκριμένα οι:
1. EYAΓΓEΛOΣ KAPIOΦYΛΛAKHΣ 
2. ΣTEΦANOΣ EMMANOYHΛIΔHΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔYO ANHΛIKOI ΓIOI TOY (XPHΣTOΣ KAI ΞENOΦΩNTAΣ) 
3. ΣΩTHPIOΣ ΠAΛAΛAΣ 
4. NOMIKOΣ TΣATAPOΣ 
5. KAPAΓIANNH EΛENH
6. ΘEOΔΩPOΣ ANAΓNΩΣTHΣ
7. ΓEΩPΓIOΣ ZAPIΦHΣ
8. AΘANAΣIOΣ MEΓAΛOYΔHΣ 
9. EYAΓΓEΛOΣ KOYPHΣ 
10 ΓEΩPΓIOΣ ANTΩNIOY 
11 ΓKPIMΠAΣ ΓIANNHΣ 
12 ΣTAΓAKHΣ EMMANΟYHΛ 
13 ΣTAMATIOΣ ΓEΩPΓAΣ
14  ΣTEΦANOΣ MAΣTPOΣABBAΣ

Στην πόλη της Ρόδου οι τελετές θα γίνουν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού με τη  ρίψη του Τιμίου Σταυρού να γίνεται στο ΜανΤράκι και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου η ρίψη του Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στο τουριστικό λιμάνι.

Τελετή καθαγιασμού των υδάτων θα γίνει επίσης και στη Νέα Μαρίνα της Ρόδου.
Αντίστοιχες τελετές θα γίνουν στα χωριά του νησιού μας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη της Ρόδου η τελετή για το Μέγα Αγιασμό θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου και περίπου στις 11 το πρωί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, των Ιερών Εξαπτέρυγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των ιεροψαλτών, του κλήρου, των επισήμων αρχών και φορέων, αλλά και του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα πίσω από την Περιφέρεια δέηση και θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, ενώ άγημα της 95 ΑΔΤΕ θα αποδώσει τις ενδεδειγμένες τιμές.