Το VAR ήρθε για να μας κάνει όλους πιο σοφούς…

Μπορεί να γίνομαι κάπως κουραστικός  τελευταίως όμως κάντε ένα κουράγιο και μην ανησυχείτε, το 2020 ελπίζω ν’ αλλάξουν κάποια πράγματα για να ‘χουμε κι εμείς κάτι το διαφορετικό ν’ ασχοληθούμε. Το θέμα μας για σήμερα είναι το πλέον προσφιλές και αφορά το VAR.

Είπαμε, κάντε ένα κουράγιο και διαβάστε τα παρακάτω: Δεν ξέρω πόσοι από ‘σας το έχουν ψάξει το θεματάκι, μα νομίζω πως περισσότερα προβλήματα έφερε η χρήση του βίντεο στο ποδόσφαιρο παρά έλυσε και δεν είναι αυτό ένα φαινόμενο ελληνικό. Όλος ο κόσμος ασχολείται μ’ αυτό.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων  και σε διάφορες εγχώριες διοργανώσεις τα πράγματα δεν φάνηκαν και τόσο ρόδινα, όταν σε φάσεις πεντακάθαρες που θα περίμενες το VAR να τις… ξεπετάξει, τελικώς δεν βρέθηκε άκρη. Πότε ο διαιτητής παίρνει οδηγία για μια φάση και πότε κρίνει ο ίδιος; Πότε ρωτάει τους ειδικούς στο «στούντιο» και πότε το παίρνει πάνω του; 

Είναι κάποια από τα ερωτήματα, ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και απορίες που έχουν πολλοί ανά τον κόσμο και σημαντικοί άνθρωποι στο ποδόσφαιρο με εξαιρετική πορεία σε τεράστιες, από πλευράς αξίας, διοργανώσεις.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε αναφέρει μετά το τέλος του αγώνα με τη Γουεστ Χαμ για την Πρέμιερ Λιγκ πως έχουν ως σύλλογος μια λίστα με ερωτήσεις για το πώς χρησιμοποιείται το VAR. Στην Αγγλία το όλο σύστημα έχει δημιουργήσει μια σύγχυση, με τους ειδικούς να λένε ότι μετά από μια τριετία περίπου θα είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει, ώστε να βγουν και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Απλώς μέχρι τότε τίτλοι θα χαθούν, καριέρες θα πάρουν πορεία διαφορετική από εκείνη που θα ‘πρεπε και γενικώς θα προκύψουν ένα σωρό προβλήματα. Να μου πεις, και παλαιότερα οι διαιτητές δεν τα ‘καναν μαντάρα; Ασφαλώς, μόνο που το VAR ήρθε για να κάνει τα πράγματα καλύτερα και όχι για να γίνουν χειρότερα απ’ ό,τι πριν χρησιμοποιηθεί…
                                                                                                                                                                                 ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ