Για κλοπές κατηγορείται Καλύμνιος

Κατηγορούμενος για τρεις κλοπές τις οποίες διέπραξε στην Κάλυμνο, θα βρεθεί 32χρονος κάτοικος του νησιού, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί το 2013 και ήδη για αυτά ο 32χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (Μεταβατική έδρα Κω). Κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 32χρονος άσκησε έφεση η οποία και θα εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Σημειώνεται πως εκτός από τις κλοπές ο 32χρονος κατηγορούνταν και για άλλα αδικήματα (αντίσταση κατά των αστυνομικών, ναρκωτικά, οπλοκατοχή) για τα οποία και απαλλάχθηκε ή έπαυσε εφ’ όρου η ποινική δίωξη σε βάρος του, από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, ο 32χρονος Καλύμνιος φέρεται να έχει διαπράξει τρεις κλοπές, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, 89 ναρκωτικά χάπια, και δύο μαχαίρια!

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος στις 27 Ιουνίου 2013 το απόγευμα αφαίρεσε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και την επόμενη μέρα το πρωί ένα κινητό τηλέφωνο ημεδαπής.

Ο ίδιος στις 14 Μαΐου 2013 το χρονικό διάστημα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα μπήκε στο σπίτι μίας γυναίκας στην ενορία του Αγίου Θεολόγου Καλύμνου και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, μία χρυσή αλυσίδα με πέτρες 18 καρατίων, ένα λευκόχρυσο μονόπετρο δακτυλίδι με ένα διαμάντι 18 καρατίων, ένα λευκόχρυσο μονόπετρο δακτυλίδι με μαύρο διαμάντι, τρία λευκόχρυσα δακτυλίδια σειρέ, ένα λευκόχρυσο δακτυλίδι με πολλές πέτρες, ένα χρυσό δακτυλίδι με χρωματιστές πέτρες, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ένα επίχρυσο ρολόι με πέτρες και ένα λευκόχρυσο δακτυλίδι.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν στις 28 Ιουνίου 2013 το απόγευμα τον δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, επιτιθέμενος κατά των αστυνομικών τους οποίους κλωτσούσε έως την ακινητοποίησή του.

Στην κατοχή του είχαν βρεθεί και είχαν κατασχεθεί:
• Μικροποσότητα ηρωίνης
• Τριάντα οκτώ (38) ναρκωτικά χάπια
• Δύο (2) μαχαίρια - σουγιάδες
• Ένα (1) ζεύγος χρυσά σκουλαρίκια και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής και η προέλευσή τους ερευνάται
• Το χρηματικό ποσό των 93 ευρώ.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για άλλη υπόθεση ληστείας και διάπραξης κλοπών, οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.