Συνωστισμός και ταλαιπωρία στον ΟΑΕΔ

...Σκηνές ταλαιπωρίας επικρατούν τέτοιες ημέρες στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Ρόδο λόγω της υποχρεωτικής πλέον παρουσίας για μία φορά που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, η οποία έχει επιβληθεί εδώ και δύο χρόνια!

Συνωστισμός παρατηρείται αυτές τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς στα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας σπεύδουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την ανεργία τους. Ωστόσο, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί καθώς εδώ και δύο χρόνια οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να δηλώσουν παρουσία μία φορά αφότου καταθέσουν την αίτησή και κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Ρόδο θα πρέπει να περάσουν γύρω στα 14000 άτομα ενώ ήδη έχουν βγει 9500 αποφάσεις, και ως εκ τούτου υπάρχουν μέρες που η κατάσταση είναι ασφυκτική.

Συγκεκριμένα, από τον ΟΑΕΔ τους δίνεται περιθώριο ενός μήνα για να κάνουν την παρουσία αυτή, ωστόσο η πλειοψηφία επιλέγει να πάει τις πρώτες ημέρες, δηλαδή αυτό το διάστημα, και αν αυτό συνδυαστεί με την έλλειψη προσωπικού, αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα που δημιουργείται.

Οι ουρές δεν εκλείπουν βεβαίως ούτε και η μεγάλη αναμονή ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που όταν φθάσει η σειρά του ενδιαφερόμενου τον ενημερώνουν ότι δεν έχει βγει η απόφαση για τον ίδιο, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναπεράσει.

Όπως είναι φυσικό, αρκετοί ενδιαφερόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έκαναν σχετικές καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Μετά απ’ αυτό, ο Πρόεδρός του, κ. Σάββας Χατζησάββας, χθες, έκανε παρέμβαση στην Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ και της εξέθεσε το πρόβλημα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και τονίζοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας αυτών κατά τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να κατανόησε το πρόβλημα και είπε ότι ήδη έχει προβλεφθεί η ενίσχυση της υποδοχής στα γραφεία και με άλλα άτομα.