Απάντηση του υπουργού Άμυνας για τις προκλήσεις στη Ρόδο

Απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο έδωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του για τις τουρκικές προκλήσεις.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την ενδεδειγμένη επιχειρησιακή σχεδίαση και τα απαιτούμενα μέσα προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποτροπή όσο και την αντιμετώπιση τυχόν προκλητικών ενεργειών, που πιθανόν ήθελαν εκδηλωθούν από την τουρκική πλευρά».

Αυτό κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση του Βελόπουλου για τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας σε θαλάσσιες περιοχές δυτικά της Ρόδου, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, πως κατάλληλα ανεπτυγμένα Τμήματα και μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επιφορτισθεί με το συγκεκριμένο έργο της παρακολούθησης και αντιμετώπισης των περιστατικών τα οποία εκδηλώνονται στην περιοχή ευθύνης τους.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προβαίνει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς όλες τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να στηλιτεύει σε διεθνές επίπεδο κάθε είδους εκδηλωμένης προκλητικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας.