«Θερμό θα είναι το καλοκαίρι», λέει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Θερμό καλοκαίρι με κινητοποιήσεις ακόμη και στον τουριστικό τομέα αν δεν διευθετηθούν τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα προανήγγειλε μιλώντας στον “Sky Ρόδου” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας.

Ο κ. Χατζησάββας αναφέρθηκε στους εργαζομένους και άλλων κλάδων του ιδιωτικού τομέα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όσο για τους στόχους του νέου έτους πρωτίστως όπως τόνισε ο κ. Χατζησάββας είναι η υ υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ήδη έχει σταλεί εξώδικο στην ΕΞΡ για την έναρξη του διαλόγου. Να σημειωθεί πως σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ της ΠΟΞ και της ΠΟΕΕΤ για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του ΕΚΡ τόνισε πως θα πρέπει να ικανοποιηθούν τόσο τα θεσμικά όσο και τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Αναφορά έκανε ο κ. Χατζησάββας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
«Η πρόβλεψη για απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση έχει δημιουργήσει ήδη άλλα δεδομένα και αυτό φαίνεται στον ΟΤΕ και στις τράπεζες. Θα κινηθούμε σε δυσμενές πλαίσιο για τους εργαζόμενους. Το περιβάλλον είναι δύσκολο και κρίσιμο», δήλωσε ο κ. Χατζησάββας.

Ο κ. Χατζησάββας αναφέρθηκε και στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και στην περιοχή μας.

“Πάνω από 6.000 νέοι στην περιοχή μας δεν έχουν καταγραφεί καν στον ΟΑΕΔ και δεν έχουν λάβει κάποια μορφή επιπλέον εκπαίδευσης. Υπάρχουν άνθρωποι άνεργοι που είναι στην ουσία στα σπίτια τους”, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.