Για ΙΚΑ ακούμε και... ΙΚΑ δεν βλέπουμε στη Ρόδο

Τριάντα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σε μερικούς μήνες, από τότε που το «επίσημο» κράτος, μας είχε διαβεβαιώσει  ότι το ΙΚΑ της Ρόδου θα μετακομίσει προσωρινά σε ιδιόκτητο οίκημα επί της Ρόδου – Λίνδου και θα επιστρέψει σε μερικούς μήνες!

Ακολούθησαν κι άλλες «επίσημες» διαβεβαιώσεις:
Ότι θα αγοραστεί νέο κτήριο επί της Ρόδου – Καλλιθέας.
Ότι θα ανεγειρόταν νέο κτηριακό συγκρότημα σε οικόπεδο κοντά στις 7 Βαγιές.
Ότι θα γκρεμιζόταν το παλιό (επί της οδού Μεγάλου Κωνσταντίνου) και θα χτιζόταν νέο κτήριο.
Ότι θα μετακόμιζε στο παλαιό Νοσοκομείο.
Ότι θα στεγαζόταν σε κτήριο που θα ανεγειρόταν κοντά στο νέο Νοσοκομείο.

Μετά ακούστηκε ότι θα γινόταν μεταστέγαση κοντά στο νέο και τώρα... ξανά σε οίκημα ιδιώτη επί της Ρόδου – Καλλιθέας. Οι... Μανόληδες με τα λόγια έχτιζαν ανώγια και κατώγια με λίγα λόγια.

Αν είχε φωνή αυτό το δύσμοιρο ΙΚΑ, θα ούρλιαζε. Δεν έχει όμως.

Ούτε και η τοπική μας κοινωνία έχει φωνή δυστυχώς. Γιατί αν είχε, αυτοί οι εκάστοτε μανδαρίνοι των Αθηνών που συνηθίζουμε να λέμε,  θα άκουγαν είτε το ήθελαν είτε όχι.

Τώρα, για την ώρα την... ακούμε εμείς! Κάθε τρεις και λίγο. Που βλέπουμε να βαλτώνουν προσπάθειες, σχέδια και σχεδιασμοί.

Τον  μεγαλύτερο διαχρονικά εμπαιγμό σε βάρος της κοινωνίας μας αποτελεί η αμαρτωλή υπόθεση της αναμενόμενης μεταστέγασης του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ τώρα) στη Ρόδο.

Και θα περίμενε κανείς, με τόσα που έχουν γραφτεί (περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος) αφού θα μπορούσαν να είχαν χτιστεί όχι ένα αλλά 3 υπερσύχρονα ιδιόκτητα κτήρια με τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι, ένας εισαγγελικός λειτουργός είτε εδώ είτε στην Αθήνα, να άνοιγε κάποτε τον «νομότυπο» κατά τα άλλα αυτόν φάκελο.

Να μάθουμε όλοι  δηλαδή γιατί το ελληνικό κράτος επέτρεψε να ξοδευτούν (και να συνεχίσουν να ξοδεύονται) πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ θα μπορούσε με τα οικόπεδα του Δημοσίου που προτάθηκαν, να έχει το δικό του υπερσύγχρονο κτήριο.

Δύσκολα ανοίγουν οι εισαγγελείς τέτοιους φακέλους, είναι η αλήθεια. Ζεματάνε. Και ζεματάνε και πολλούς. Οπότε, ας μην περιμένουμε και πολλά ούτε κι αυτή τη φορά.

Το πιο ρεαλιστικό είναι να περιμένουμε την... επόμενη μεταστέγαση! Λεφτά υπάρχουν εξάλλου. Γιατί να τσιγκουνευόμαστε;

Μιχ.Μ.