Θα συνδράμει ο δήμος Ρόδου στη φροντίδα των μεταναστών

Η Ρόδος δεν δέχεται τίποτα παραπάνω από τη δομή που λειτουργεί σήμερα, ξεκαθάρισε χθες, ο Αντιδήμαρχος Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης, εξηγώντας, σε δηλώσεις του, την πολιτική που θα ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή για τη συνέχιση της λειτουργίας των παλιών σφαγείων ως χώρου προσωρινής υποδοχής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας.

Καταρχάς, υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, ο γνωστός εθελοντής κ. Ντίνος Μαντικός ο οποίος και είχε επιφορτιστεί τα προηγούμενα χρόνια με τη φροντίδα του χώρου, δήλωσε, μαζί με τον γιατρό, πρώην Δήμαρχο, κ. Σάββα Καραγιάννη, ότι αποσύρονται από τη δράση αυτή. Χθες, λοιπόν, δήλωσε ο κ. Καρίκης:

«Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό, πάντα στην εθελοντική βάση και στη βάση ότι ο Δήμος πρέπει να έχει παρουσία σε οτιδήποτε συμβαίνει στο νησί, να φροντίζει τα θέματα των προσφύγων και των μεταναστών στο συγκεκριμένο χώρο που βρίσκονται, των σφαγείων».

Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι, την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να μεγαλώσει το εθελοντικό κίνημα και την παρουσία του εθελοντικού κινήματος των οργανώσεων και των συλλόγων οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν και να βελτιώσουν όλοι μαζί και την εικόνα και την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στο χώρο των σφαγείων, θα έχουν μία συνάντηση.

Σ’ αυτήν θα συμμετέχουν ο Ερυθρός Σταυρός, η σύζυγος του Δημάρχου Ρόδου κα Εύη Καμπουράκη και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κα Δέσποινα Χατζηδιάκου, η οποία και θα αναλάβει μαζί με τον  Αντιδήμαρχο συντονιστικό ρόλο προκειμένου και ο Ερυθρός Σταυρός να έχει την παρουσία του, μία παρουσία που σε συνεργασία και με τους εθελοντές που ήδη δραστηριοποιούνται εκεί, επιθυμεί να γίνει σε μία πιο συστηματική βάση.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι αφού ήδη διερευνούν και ποιοι άλλοι ενδιαφέρονται πέρα από το εμπορικό κομμάτι, δηλαδή την έκκληση προς τον εμπορικό κόσμο που στέλνει τρόφιμα και συμμετέχει με βοήθεια στην κάλυψη των αναγκών αυτών των ανθρώπων. Δηλαδή, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, μπαίνει πλέον και ο Δήμος ενεργά στο κομμάτι της τροφοδοσίας.

Όπως εξήγησε, σχεδίασαν ποιοι θα είναι οι τρόποι που θα μπορούσαν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα και προκρίθηκε, σε συνεργασία βέβαια με τον Δήμαρχο και κυρίως με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργο Τριάντο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε το ενδιαφέρον του, να βοηθήσουν και οι δομές στις οποίες προΐσταται.

Έτσι, θα γίνει ακόμα μία σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι φορείς του Δήμου οι οποίοι και θα αποφασίσουν πια αναλυτικά για τον τρόπο που τα τρόφιμα και τα φαγητά θα φθάνουν από το Συσσίτιο στα σφαγεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα εθνικά και τα θρησκευτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων και των τροφίμων που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη δομή, όπως διευκρίνισε ο κ. Καρίκης.

Ο Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε ακόμη και στο μεγάλο θέμα για το οποίο οι ίδιοι είχαν ενημερωθεί το τελευταίο διάστημα, του προβλήματος με την αντλία στα σφαγεία, και ενημέρωσε ότι θα λυθεί μέσα στις επόμενες δύο-τρεις ημέρες αφού θα τοποθετηθεί ενώ, πάλι μέσα από εθελοντικές δράσεις, θα προσπαθήσουν να κάνουν στη δομή και πολύ μικρές παρεμβάσεις σε θέματα που τους αναφέρθηκαν και μάλιστα ιδιώτες έδειξαν τη διάθεση να βοηθήσουν και να κάνουν κάποιες μικρές αλλαγές.

Και κατέληξε λέγοντας ο Αντιδήμαρχος: «Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολιτικές που χαρακτήριζαν τις δημοτικές Αρχές από την έναρξη του προβλήματος μέχρι και σήμερα και κατά την άποψή μου σωστά τηρείται αυτή η πολιτική, είναι ότι εμείς ως Ρόδος δεν δεχόμαστε τίποτα παραπάνω από αυτό που λειτουργεί μέχρι σήμερα».