Ξεπέρασαν τις 10.000 οι πινακίδες που κατατέθηκαν στην Εφορία της Ρόδου

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι πινακίδες των οχημάτων που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους στη Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου.

Οι 6.000 από αυτές ανήκαν σε επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, ενώ οι υπόλοιπες 4.000 σε ιδιώτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους και καταθέτουν τις πινακίδες για κάποιους μήνες (ή για ολόκληρο το χρόνο) προκειμένου να  γλιτώσουν μέρος του ποσού των τελών κυκλοφορίας ή ολόκληρο το ποσό αντίστοιχα.

Ο αριθμός αυτός κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές και ένα μεγάλο ποσοστό αντιστοιχεί σε οριστικές διαγραφές με απόσυρση οχημάτων.

Τα περισσότερα από τα οχήματα αυτά ανήκουν σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο νησί της Ρόδου, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των επιχειρήσεών τους αφού όταν θα πάρουν πίσω τις πινακίδες με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, θα πληρώσουν μειωμένα τέλη (θα αφαιρεθούν οι μήνες του έτους που έμειναν παραδομένες οι πινακίδες) ενώ αντίστοιχα θα απαλλαγούν και από τα ανάλογα ασφάλιστρα τα οποία σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να καταβληθούν κανονικά ακόμα κι αν  τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα.

Σε ό,τι δε αφορά όσους δεν έχουν καταθέσει πινακίδες αλλά ούτε πλήρωσαν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν.