Απευθείας αγορές οικοπέδων και ακινήτων από τον δήμο Νισύρου

Απευθείας αγορές οικοπέδων και ακινήτων από τον δήμο Νισύρου

Απευθείας αγορές οικοπέδων και ακινήτων από τον δήμο Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Γιαννάκης-Μάρτιν
Επικεφαλής της μειοψηφίας στον δήμο Νισύρου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νισύρου ως σύμβουλοι της μειοψηφίας καταψηφίσαμε την πρώτη φάση της απευθείας αγοράς πέντε (5) ακινήτων και οικοπέδων που επιθυμούσε η παράταξη του κ. Κορωναίου, η οποία κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας των απευθείας αγορών.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος προσπάθησε να «περάσει» απευθείας αγορές Οικοπέδων και Ακινήτων στα «κρυφά» χαρακτηρίζοντας το θέμα ως έκτακτο χωρίς όμως να υπάρχουν οι αντικειμενικοί λόγοι που θα δικαιολογούσαν το κατεπείγον της υπόθεσης.

Σ’ έναν τόπο με τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης, με ένα δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης απαρχαιωμένο, με μηδαμινή απορροφητικότητα σε Ευρωπαϊκούς Πόρους, με έλλειψη σε υποδομές, χωρίς σχέδιο ανάπτυξης και βέλτιστης χρήσης των πόρων του νησιού, με ανύπαρκτη τουριστική προβολή σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού και με τους νέους να επιλέγουν το δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης, με ανεπιτήρητα ζώα να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, με παραμελημένα δημόσια κτήρια, με κατεστραμμένα μονοπάτια, βαστάδια και εξωκκλήσια, με χωματερές γεμάτες σκουπίδια, με αδιαφάνεια στη χρήση των πόρων του λατομείου της ΛΑΒΑ, χωρίς δημοτική συγκοινωνία, χωρίς λυματοφόρο όχημα και με ασυντήρητα δημοτικά οχήματα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας και ασφάλεια, αναρωτιόμαστε, η προτεραιότητα του κ. Κορωναίου είναι η αγορά ακινήτων; Και μάλιστα βιάζετε να τα αγοράσει κρίνοντας το θέμα της αγοράς ως κατ’ επείγον!

Και όλα τα παραπάνω προβλήματα γι’ αυτόν και την παράταξή του πώς κρίνονται; Ως δευτερεύοντα;
Προτρέπουμε τον κ. Κορωναίο να αρχίσει να ασχολείται με τα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και το νησί, προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Οι προτεραιότητες του πρέπει να συνάδουν με το γενικό καλό και την ευημερία του συνόλου και να επιλέγει για όλες τις αγορές και τις προμήθειες του Δήμου, τις διαδικασίες εκείνες που εξασφαλίζουν τη συμφέρουσα τιμή για την περιουσία του νισυριακού λαού και όχι την «απευθείας» κομματική εξασφάλιση.

Ας μας ενημερώσει πρώτα πότε και πώς θα εκμεταλλευτεί και θα συντηρήσει τις υφιστάμενες υποδομές και για τις όποιες μελλοντικές αγορές να έχει ως κριτήριο τις κοινωνικές και όχι τις πολιτικές ανάγκες.

Η εκλογή ενός προσώπου δεν πρέπει να στηρίζεται σε πολιτικές δεσμεύσεις αλλά πρέπει να αποτελεί στοιχείο επιβεβαίωσης και ενίσχυσης ανεξάρτητης θέσης.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα