«Πλωτά» παλάτια φέτος στη Ρόδο

Χρονιά ακόμα περισσότερων προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων θα είναι το 2020 για τη Ρόδο, καθώς η αυξητική τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται και μάλιστα, κατά τις εκτιμήσεις, ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα 300.

Από φέτος τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα για την εξέλιξη της κρουαζιέρας στην περιοχή και τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο, όχι μόνο για το 2020, αλλά και για το 2021 χρονιά για την οποία έχουν ήδη δηλωθεί οι πρώτες 50 προσεγγίσεις.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει μέχρι στιγμής συνολικά 274 κρουαζιερόπλοια ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός τους αναμένεται ότι θα φτάσει σταδιακά και τα 300.

Το Φεβρουάριο περιμένουμε 3 πλοία, το Μάρτιο 11, τον Απρίλιο 21, το Μάιο 31, τον Ιούνιο 30, τον Ιούλιο 26, τον Αύγουστο 31, το Σεπτέμβριο 35, τον Οκτώβριο 41, το Νοέμβριο 32 και το Δεκέμβριο 10.

Το Marella Explorer
Το Marella Explorer

Η φετινή χρονιά θα έχει όμως και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο λιμάνι μας καινούρια κρουαζιερόπλοια, αλλά και κρουαζιερόπλοια που έρχονται για πρώτη φορά στη Ρόδο.
Ορισμένα από αυτά είναι στην κυριολεξία μεγαθήρια ενώ άλλα μικρότερα μεν σε μέγεθος όμως στην κυριολεξία “πλωτά” παλάτια. 
Ένα είναι σίγουρο: πως όταν καταπλεύσουν και δέσουν στο λιμάνι μας θα αποτελέσουν πόλο έλξης και θα μαγνητίσουν τα βλέμματα.

Για παράδειγμα, θα υποδεχτούμε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam μήκους 285 μέτρων το νεότερο απόκτημα της εταιρείας Holland America Line που έχει δυνατότητα μεταφοράς 3.600 ατόμων. Επίσης αναμένεται το Zuiderdam της ίδιας εταιρείας μήκους 291 μέτρων με χωρητικότητα 2.270 ατόμων, το Marella Explorer μήκους 262 μέτρων και δυνατότητα μεταφοράς περίπου 2.000 ατόμων, το Celebrity Edge μήκους 306 μέτρων και χωρητικότητας περίπου 3.000 ατόμων, το Seabourn Ovation μήκους 210 μέτρων και χωρητικότητας 600 ατόμων και ένα ακόμα μεγαθήριο το Regal Princess που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 3.560 άτομα.

Το Nieuw Amsterdam
Το Nieuw Amsterdam

Επίσης θα καταπλεύσουν στη Ρόδο το Sirena, το Norwegian Dawn, το SS Splendor, το Mein Schiff Herz, το World Voyager, το Star Legend, το Silver Moon, το Viking Sun, Le Jacques Cartier  και το Le bellot, το οποίο είναι ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας χωρητικότητας μόλις 184 ατόμων που ακόμη κατασκευάζεται και αναμένεται να παραδοθεί εντός του χρόνου ξεκινώντας κρουαζιέρες για ευκατάστατους τουρίστες. 

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεότευκτων κρουαζιεροπλοίων αλλά και αυτών που θα καταπλεύσουν πρώτη φορά φέτος στη Ρόδο ανέρχεται σε περίπου είκοσι. 

Το Regal Princess
Το Regal Princess
Το World Explorer
Το World Explorer
Το Seabourn Ovation
Το Seabourn Ovation