Θα αναπτυχθεί η περιοχή γύρω από το φράγμα της Απολακκιάς

Στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το φράγμα της Απολακκιάς σκοπεύει να προχωρήσει η ΔΕΡΜΑΕ του δήμου Ρόδου, με σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών τόσο ντόπιων όσο και ξένων.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της εταιρίας Γιάννης Ιατρίδης, υπάρχει ήδη μία σύμβαση με ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ξύλινα κιόσκια που είχαν δημιουργηθεί εκεί πριν από πολλά χρόνια για τη φιλοξενία των επισκεπτών και τη διεξαγωγή διάφορων υπαίθριων και εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιβάλλον και στην προστασία του και για το λόγο αυτό η εταιρεία αποφάσισε να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί με τη δημιουργία πετρόκτιστων κτισμάτων και την προστασία του γύρω χώρου. Μάλιστα μηχανικός της ΔΕΡΜΑΕ πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, συνέταξε τεχνική έκθεση την οποία υπέβαλε στην εταιρεία και η οποία βρίσκεται πλέον στα χέρια του προέδρου προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση των όσων προβλέπει.

Σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη, οι ιδιώτες κάνουν εξαιρετική δουλειά και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να ενισχυθεί η προσπάθειά τους ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η περιοχή και να δέχεται περισσότερους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν το τοπίο της περιοχής γύρω από το φράγμα.

Μάλιστα θα υπάρξει και συνεργασία με την περιφέρεια, όπως είπε, καθώς είναι στη δική της αρμοδιότητα το αντικείμενο των φραγμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή έγιναν και δενδροφυτεύσεις ώστε να αναβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον.

Η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 και ειδικά το χειμώνα αναδεικνύει μοναδικά χαρακτηριστικά.