Λαμπερή η γιορτή της Δωδεκανησιακής ποδηλασίας

Παρουσία αθλητών-αθλητριών, προπονητών και παραγόντων γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ η δωδεκανησιακή ποδηλασία στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας από την ΤΕ-ΕΟΠ σε αίθουσα του ξενοδοχείου PLAZA. Σύσσωμο το Δ.Σ. της  Ένωσής μας με επικεφαλής φυσικά τον πρόεδρο Ιωάννη Παπασταματάκη, υποδέχτηκε όλους όσοι πρωταγωνίστησαν το 2019 και είχαν επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο, σε σημαντικές διοργανώσεις εντός κι εκτός συνόρων.

Η ΤΕ ΕΟΠ Δωδεκανήσου βράβευσε αυτούς που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά με τις ευχές όλων για σημαντικότερες διακρίσεις το νέο έτος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πραγματοποίησαν μέρος των βραβεύσεων ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Νικολής, ο Τηλέμαχος Καμπούρης ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Ιωάννης Καμπούρης ως αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης.

Μάλιστα ο Νίκος Νικολής, κατά τις δηλώσεις του στην εκδήλωση αυτή, έκανε γνωστό πως ο Ιωάννης Παπασταματάκης θα έχει συναντήσεις στην ΕΟΠ τις επόμενες μέρες και με τη στήριξη της Περιφέρειας θα γίνει ό, τι είναι δυνατόν για να φιλοξενήσει η Ρόδος τη χρονιά αυτή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Ανδρών-Γυναικών. Αυτό είναι κάτι σημαντικό, αφού ανεξαρτήτως της κρίσης του αθλήματος λόγω των οικονομικών προβλημάτων, η συγκεκριμένη διοργάνωση διατηρεί την αίγλη της. Έτσι, θα είναι  μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το νησί μας να βρεθεί στο προσκήνιο μετά και τη διοργάνωση του Rhodes Tour με τη συμμετοχή επαγγελματικών κι Εθνικών ομάδων απ’ όλο τον κόσμο.

Οι αθλητές-αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι παρακάτω: Κυριάκος Παπασταματάκης, Ελένη Τσαβαρή, Αιμιλιανός Κελεπέρας, Σταμάτιος Σαββάκης, Ανδρέας Μαλανδράκης, Φωτεινή Νικήτα, Μιχαήλ Σαββάκης, Μιλτιάδης Χαρόβας, Παναγιώτα Μπέντα, Σπύρος Ξεσφίγγης, Δανάη Σιφουνιού, Τιμόθεος Σιφουνιός, Μαρία Αντωνίου, Νικήτας Τριαντενός, Μαρία Στεφανάκη, Βασιλική Μπέντα, Αργυρώ Μπούσδρα, Κωνσταντίνος Βιτζηλαίος, Ευστάθιος Μαλανδρής. Κορυφαίο σωματείο το 2019 στα Δωδεκάνησα ήταν ο Ροδήλιος.