Έρευνα για την οργάνωση της  διαφημιστικής προβολής της Ρόδου

Δυναμικά ξεκινά ο δήμος της Ρόδου τη συμμετοχή του στις εκθέσεις τουρισμού της νέας χρονιάς ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να αναθέσει σε εταιρεία τη διεξαγωγή έρευνας που θα βοηθήσει στην οργάνωση της διαφημιστικής προβολής για το νησί.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και διεθνών σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς που ρωτήθηκε χθες σχετικά από τους δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι  ο δήμος Ρόδου θα συμμετάσχει κανονικά σε όλες τις εκθέσεις τουρισμού ξεκινώντας από το Βέλγιο και συνεχίζοντας σε Μιλάνο, Τελ Αβίβ, Σερβία ενώ κορυφαία τουριστική έκθεση στην οποία θα συμμετέχει η Ρόδος είναι η έκθεση του Βερολίνου.

«Στις εκθέσεις θα έχουμε αντιπροσωπεία από τη Ρόδο ενώ περιμένουμε να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την ανάθεση σε μία μεγάλη εταιρεία μάνατζμεντ των μετρήσεων που θέλουμε να κάνουμε στον τουρισμό, οπότε να μπορέσουμε να αναπροσαρμόσουμε την προβολή των νησιών μας, αφού έχουμε πάρει τα στοιχεία και έχουμε καταλήξει σε εκείνα τα οποία εμείς θεωρούμε ότι αποτελούν κατάλληλες πληροφορίες για να προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Στην ερώτηση σε τι ποσοστό καλύφθηκε κενό που άφησε ο Thomas Cook, ο κ. Ταρασλιάς απάντησε ότι το κενό έχει καλυφθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του,  το χειρότερο σενάριο που θα έχουμε φέτος είναι να κινηθούμε στον τουρισμό, στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Όσον αφορά το θέμα των slots δεν έχουμε ακόμη εικόνα για το τι θα γίνει καθώς όπως είπε,  το τελικό πόρισμα για το πού έχουν πάει δεν έχει βγει. Περιμένουμε να δούμε ποιοι τα έχουν αναλάβει, είπε ο αντιδήμαρχος

 

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς


Για τον ΠΡΟΤΟΥΡ
Ο κ. Ταρασλιάς ρωτήθηκε χθες και για το θέμα της σύστασης και λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ ο οποίος απάντησε ότι είναι προσωπική επιλογή του δημάρχου ώστε να λειτουργήσει και πάλι ο ΠΡΟΤΟΥΡ. Όπως δήλωσε,  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκαν τα άτομα που θα συμμετέχουν από την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μετά την υπογραφή της απόφασης θα συγκροτηθεί σε σώμα ο οργανισμός και το νέο δ.σ. μετά τη γενική συνέλευση θα καθορίσει τις δράσεις και τους στόχους που θα πρέπει να αναλάβει παράλληλα με τη διεύθυνση Τουρισμού του δήμου.

«Ο δήμαρχος έχει πειστεί ότι πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή. Εξάλλου το έχει δηλώσει και με τις ανακοινώσεις του ότι οι μεγάλοι του στόχοι είναι καθημερινότητα, έργα υποδομής και προβολή» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Ανάδειξη μονοπατιών
Αναφορά έκανε όμως και στην ιστοσελίδα του δήμου που έχει ως αντικείμενό της τον τουρισμό, κάνοντας λόγο για ανάγκη ανανέωσης με την ένταξη σε αυτή και των εμπειριών που μπορεί να αποκτήσει ο επισκέπτης στη Ρόδο.
Για το λόγο αυτό χθες είχε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Καμπούρη.
«Όσο για την τουριστική ιστοσελίδα,  η οποία θεωρώ ότι πρέπει να ανανεωθεί είναι κάτι που έχει ξεκινήσει από τη διεύθυνση Τουρισμού. Μάλιστα σήμερα ήμουν και σε μία συνεργασία με αφορμή αυτό το θέμα με τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής

Διακυβέρνησης γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι με  το πώς λειτουργεί η σελίδα.
Μέσα σε αυτήν θα πρέπει να εντάξουμε όχι μόνο ποια είναι τα αξιοθέατά μας αλλά και ποιες είναι οι εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν στη Ρόδο.

Μάλιστα τρέχει ένα πρόγραμμα μέσω της ΑΝΔΩ για τα μονοπάτια. Θα πρέπει να δούμε ποια ακριβώς θα θέλαμε να εντάξουμε γιατί υπάρχει ένα παλιό έντυπο του δήμου σχετικά με τις πεζοπορίες του δήμου, υπάρχει η πρόταση Κόλλια από το παρελθόν, η πρόταση που είχε κάνει η διεύθυνση με τα μονοπάτια αλλά θέλουμε να βάλουμε αυτά που είναι πιο σημαντικά και για τον πολιτισμό και για τον τουρισμό, οπότε θα αποφασίσουμε ποια θα μπουν λαμβάνοντας υπόψη, τη φύση, τον πολιτισμό και άλλα χαρακτηριστικά» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.