Eίκοσι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων

Eίκοσι υποψήφιοι για το  Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων

Eίκοσι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 736 ΦΟΡΕΣ

Έληξε χθες η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή στις εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) που θα πραγματοποιηθούν όπως είναι γνωστό την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Η λίστα με τις υποψηφιότητες θα τεθεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΞΡ για να τύχει έγκρισης και στη συνέχεια θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση με τα ονόματα εκείνων που θα διεκδικήσουν μία θέση στη νέα διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου είκοσι ξενοδόχοι κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους, οι περισσότεροι από τους οποίους απαρτίζουν ήδη το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και αρκετά νέα πρόσωπα που αποφάσισαν να κατέλθουν στις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Αντώνη Καμπουράκη που είχε ήδη παραιτηθεί πριν τις εκλογές για να είναι υποψήφιος δήμαρχος, φαίνεται ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι ο Γιώργος Τσέλιος και ο Γιώργος Φώκιαλης. Επίσης, την απόφασή του να απέχει από τις εκλογές της Ένωσης ανακοίνωσε χθες και ο Νίκος Γερονικόλας.

Έτσι λοιπόν εκτός από τα νέα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, υποψήφιοι θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα μέλη του μέχρι πρότινος Δ.Σ. της ΕΞΡ και ειδικότερα οι: Μανώλης Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Κώστας Μηνέττος, Άρης Σουλούνιας, Νίκος Καντής, Κώστας Καλλιουδάκης, Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης, Ανδριάνα Χατζηλαζάρου, Γιάννης Χατζής, Γιάννης Παπαβασιλείου, Θωμάς Σβυριάδης και Γιάννης Μπρόκος.

Ανακοίνωση Νίκου Γερονικόλα
Το μέλος της απερχόμενης διοίκησης Νίκος Γερονικόλας ανακοίνωσε χθες δημόσια την απόφασή του να απέχει από τις επόμενες εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πρόωρη διεξαγωγή τους και καταγγέλλοντας παράλληλα παρασκηνιακές παρεμβάσεις ατόμων εκτός κλάδου.

Ο κ. Νίκος Γερονικόλας
Ο κ. Νίκος Γερονικόλας

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής: «Κατά την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, εξέφρασα ρητά και ξεκάθαρα την αντίθεσή μου στη διενέργεια πρόωρων εκλογών, δεδομένου ότι μία τέτοια απόφαση στερείται νομικού και ουσιαστικού ερείσματος. Προς τούτο, θεωρώ ηθική υποχρέωσή μου, να απόσχω από τις επικείμενες εκλογές της Ένωσης. Θα είμαι δίπλα στη νέα διοίκηση, αλλά κάθετα αντίθετος σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και τρίτους παράγοντες, εκτός του κλάδου, που χειραγωγούν τις διαδικασίες και ευτελίζουν το θεσμό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εάν δεν υπήρχαν αυτού του είδους οι παρεμβάσεις, θα είχε αποφευχθεί η άσκοπη καθυστέρηση της συμφωνίας με το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για τη σύναψη της νέας τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Στηρίζω ολόψυχα τις προσπάθειες των συναδέλφων και εύχομαι, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, να εκλεγούν οι καλύτεροι. Δηλώνω ανεπιφύλακτα και ολόψυχα τη στήριξή μου, στον Νικόλαο Γερονικόλα του Εμμανουήλ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους φερέλπιδες υποψηφίους, που έχει τη διάθεση και τις ικανότητες να εργαστεί για το κοινό καλό».

Διαβάστε ακόμη

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου