Κάνουν τους χουβαρντάδες με τα δικά μας χρήματα

Tην ώρα που οι συνταξιούχοι  του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, μετρούν περικοπές και μειώσεις των τελευταίων ετών,  την ίδια ώρα ο ενοποιημένος ασφαλιστικός φορέας της χώρας μας (ΕΦΚΑ) ακολουθώντας την πεπατημένη 30 σχεδόν ετών, κάνει και πάλι τον... χουβαρντά! Με τα δικά μας χρήματα (βεβαίως – βεβαίως).

Μεταστεγάζονται, λέει, οι ιατρικές υπηρεσίες (και πάλι) σε άλλο κτήριο από αυτό των διοικητικών.

Την ίδια ώρα, είχε κατατεθεί και πρόταση για αξιοποίηση δημόσιου κτηρίου κοντά στο Νοσοκομείο, όπου με ελάχιστες τροποποιήσεις θα μπορούσε να φιλοξενήσει ΔΩΡΕΑΝ τις ιατρικές αυτές υπηρεσίες.

"Λεπτομέρεια" αποτελεί το γεγονός ίσως ότι οι πολυετείς συμβάσεις που δρομολογήθηκαν να υπογραφούν, απεμπολούν την ελπίδα να αποκτήσει επιτέλους η Ρόδος το δικό της κτηριακό συγκρότημα  στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα του τόπου μας και της χώρας.

Σε λίγους μήνες (θα το δείτε) θα έρθουν και πάλι να μας πουν μια νέα θεωρητική πρόταση.

Σαν όλες τις άλλες δηλαδή που ακούμε εδώ και τρεις δεκαετίες. Από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πώς είναι να ζει κανείς σε νησί και τι καθημερινές ανάγκες έχει σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Χουβαρντάδες (με τα χρήματα του Δημοσίου), ανίκανοι ή κάτι άλλο, είναι άραγε, όλοι εκείνοι που διοίκησαν τις τρεις τελευταίες δεκαετίες τον δύσμοιρο αυτό ασφαλιστικό οργανισμό; Ας επιλέξουν ό,τι θέλουν.

Κι εμείς, ως τοπική κοινωνία συνήθως, σε καμιά δεκαριά χρόνια και πάλι, που θα ανοίξουν οι διαδικασίες νέων συμβάσεων ενοικίασης, πάλι τα ίδια θα συζητάμε. Και να το δείτε...! Θα πέφτουμε κι από τα σύννεφα!

Φαύλος ο κύκλος και δεν... τετραγωνίζεται με τίποτα!