Β. Μηναΐδης:  Ανακάμπτουν οι κρατήσεις

Η τουριστική σεζόν του 2020 θα είναι καλή, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις μέχρι τώρα, εκτός αν γίνει κάτι με τη γειτονική Τουρκία δήλωσε στον “Sky Ρόδου” ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) κ. Βασίλης Μηναΐδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μηναΐδης, οι κρατήσεις τόσο από τη Γερμανία όσο και από την Αγγλία που είναι οι κύριες τουριστικές αγορές στις οποίες στηρίζεται η Ρόδος πάνε καλά.
«Πάνε καλά οι κρατήσεις και από τη Γερμανία και την Αγγλία. Μετά τις γιορτές η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται», τόνισε ο κ. Μηναΐδης και πρόσθεσε πως θα πάνε καλά και οι υπόλοιπες αγορές.

Σε ερώτηση σχετικά με τις κρατήσεις από τη Σκανδιναβική αγορά ο κ. Μηναΐδης δήλωσε πως εξίσου πάνε καλά.
«Ήδη έχουμε κρατήσεις στον όμιλο που ανέλαβε τον Thomas Cook στη Σκανδιναβία. Η σεζόν του 2020 θα είναι καλή. Θα κρατηθεί στα περσινά επίπεδα», δήλωσε ο κ. Μηναΐδης.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΞΡ χαρακτήρισε ημίμετρα τις ανακοινώσεις για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την κυβέρνηση.
«Έχουν ανακοινωθεί κάποια ημίμετρα. Σε συνδυασμό με παλιές δικαστικές αποφάσεις θα αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ξενοδοχεία εξαιτίας της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook», τόνισε.

Ο κ. Μηναΐδης αναφέρθηκε στην επανέναρξη λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ.
«Σήμερα πρέπει να έρθουν πόροι στους Δήμους που έχουν την ευθύνη προβολής. Πρέπει οι πόροι από το τέλος διανυκτέρευσης να δίνονται στο Δήμο Ρόδου για παράδειγμα και να δαπανάται για διαφήμιση», είπε ο κ. Μηναΐδης.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΞΡ τόνισε πως θα πρέπει ξεχωριστής προβολής να τυγχάνει η πόλη της Ρόδου.
Σε ερώτηση για τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με εταιρεία management με στόχο την προβολή ο κ. Μηναΐδης δήλωσε πως είναι και αυτό ένα μέσο που θα βοηθήσει στην προβολή.

Για τις εκλογές στην ΕΞΡ τόνισε:
«Εκλογές είναι και καθένας μπορεί να ψηφίσει όποιον επιθυμεί. Οι υποψήφιοι είναι αρκετοί. Τα ζητήματα της ΕΞΡ είναι η προβολή και η σύμβαση εργασίας. Η Ένωση Ξενοδόχων πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένη», τόνισε ο κ. Μηναΐδης.