Eπίκαιρη ερώτηση για τη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Eπίκαιρη ερώτηση για τη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Eπίκαιρη ερώτηση για τη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 410 ΦΟΡΕΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιο Μουλκιώτη κατατέθηκε με στόχο να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως Τουριστικά – Επισιτιστικά καταστήματα.

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η προσπάθεια από την Ομοσπονδία μας να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ στα πάσης φύσεως Τουριστικά – Επισιτιστικά καταστήματα όλης της χώρας συνεχίζεται και έμπρακτα το πρώτο κόμμα που στηρίζει την προσπάθεια αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής καθώς και συνάντηση έγινε με την Πρόεδρο κα Γεννηματά, αλλά κατατέθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση στο Κοινοβούλιο προς τον Υπουργό Εργασίας από τον αρμόδιο βουλευτή κ. Μουλκιώτη Γεώργιο. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε συμπεριλάβει και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό καθώς έχουμε ζητήσει συνάντηση με τους κ.κ. Τσίπρα, Κουτσούμπα, Μητσοτάκη.

Ευελπιστούμε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις αυτές, 400.000 εργαζόμενοι ζητούν επιτακτικά την υποχρεωτικότητα της σύμβασης και θα πρέπει όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να πάρει θέση υπέρ της ρύθμισης αυτής.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:
Kύριε Υπουργέ,
¨Όπως γνωρίζετε στις 12/12/2019 υπογράφθηκε μεταξύ ΠΟΕΕΤ (Εργαζόμενοι) και ΠΟΕΣΕ, ΓΣΕΒΕΕ (εργοδότες) κλαδική συλλογική σύμβαση που αφορά τους περίπου 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα τουριστικά καταστήματα της χώρας. Στις 18/12/2019 το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου πανηγυρίζει για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναφέροντας ότι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή χωρίς ωστόσο για να διευκρινίσει αν πρόκειται να κηρυχθεί υποχρεωτική.

Μάλιστα με γνώμονα τις διατάξεις του άρθρου 56 του νόμου 4635/2019, η ψήφιση του οποίου σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η αρμόδια υπηρεσία ζητά από τους εργαζόμενους να αιτιολογήσουν την αναγκαιότητα κήρυξης της σύμβασης ως υποχρεωτική.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε με τη μεγαλύτερη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στη χώρα; Σκοπεύετε να κάνετε πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης ώστε να είναι ρυθμισμένοι οι όροι αμοιβής και εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού;

2. Με ποιο τρόπο θα μεριμνήσετε και πώς θα ενεργήσετε ώστε να μην οδηγηθούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό οι επιχειρήσεις στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού και να μην τιμωρηθούν τόσο οι συνεπείς εργοδότες όσο και οι 400 χιλιάδες εργαζόμενοι (διανομείς σερβιτόροι κ.λπ.) που περιμένουν από την κυβέρνηση να συμβάλει έμπρακτα στην αύξηση του βιοτικού τους επιπέδου;”

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa