Στις 2 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο για τους τρεις ήρωες των Ιμίων

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 ο Δήμος Καλυμνίων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης και θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους Αξιωματικούς Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλύμνου, ώρα 11.30 π.μ. Ομιλία με το ιστορικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ιωάννης Θεοφιλίδης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ιμίων από τις πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου. 

«Στην τελετή καλούνται να παρευρεθούν οι φρουρές των σημαιών όλων των σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, ομάδα των οδηγών και προσκόπων καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Από το Γ.Ε.Ν. ζητήθηκε όπως μεριμνήσει για ολιγόωρη παραμονή του Π.Ν. εντός του Λιμένος Καλύμνου και στην -κατά την κρίση του- συμμετοχή στην ανωτέρω εκδήλωση. Επίσης από το ΓΕΣ ζητήθηκε όπως διαθέσει μια διμοιρία αποδόσεως τιμών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Παρακαλείται ο Καλυμνιακός λαός  να τιμήσει με την παρουσία του την ιερή αυτή εκδήλωση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τους ηρωικούς πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίστηκε ο Διακομιχάλης Βασίλης με βοηθό τον Χαλιπήλια Ιωάννη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλυμνίων.