Σε έξαρση οι κλοπές  και οι διαρρήξεις στο νησί μας

Σε «έξαρση» βρίσκονται οι διαρρήξεις και κλοπές στο νησί της Ρόδου, με τους δράστες να δραστηριοποιούνται τόσο στην πόλη όσο στα χωριά μας, ενώ εκτός από χρήματα και αντικείμενα αξίας αφαιρούν και οχήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η «Ροδιακή», το τελευταίο διάστημα αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες για διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις αλλά και σε οικίες του νησιού μας.

Οι άγνωστοι δράστες, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε αν δρουν ομαδικά ή αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αφαιρούν από χρήματα έως και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ειδικότερα, στην πόλη της Ρόδου τις προηγούμενες ημέρες καταγγέλθηκε η διάρρηξη διαμερίσματος από το οποίο ο δράστης ή οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή Play Station, ενώ και σε άλλη περίπτωση επιχείρησαν να εισέλθουν σε οικία, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Διαρρήξεις και σε βενζινάδικα
Εκτός όμως από κατοικίες οι επιτήδειοι «χτυπούν» και σε επιχειρήσεις της περιοχής μας.  Άγνωστοι δράστες, παραβίασαν χθες τα ξημερώματα παράθυρο πρατηρίου βενζίνης στην περιοχή του Θεολόγου και αφού εισήλθαν στο κυρίως κτήριο και αφαίρεσαν ποσό περίπου 1000 ευρώ.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, οι δράστες τοποθέτησαν στο δάπεδο κάτω από το παράθυρο έναν κουβά, πάτησαν πάνω και μπόρεσαν έτσι να φτάσουν στο παράθυρο.

 

Με αιχμηρό αντικείμενο κατά πάσα πιθανότητα κατσαβίδι, παραβίασαν το παράθυρο, μπήκαν μέσα και αφού έψαξαν στην ταμειακή μηχανή βρήκαν τα χρήματα και τα πήραν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι άλλο από το εσωτερικό του.

Ήταν η τρίτη φορά που το πρατήριό του έγινε στόχος διαρρηκτών, αν και τις δύο προηγούμενες φορές οι δράστες είχαν αφαιρέσει μικροποσά. Σημειώνεται ότι στο πρατήριο του συμπολίτη μας δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και έτσι οι διαρρήκτες έδρασαν για ακόμα μία φορά ανενόχλητοι, χωρίς μάλιστα να γίνουν αντιληπτοί από περαστικούς ή κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, διάρρηξη σημειώθηκε και σε άλλο πρατήριο βενζίνης, σε άλλο χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού της Ρόδου.

Κλοπές οχημάτων
Ωστόσο, οι άγνωστοι δράστες δεν περιορίζονται στις διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων αλλά αναπτύσσουν «δραστηριότητα» και στις κλοπές οχημάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», από την αρχή του νέου έτους έως και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαν δηλωθεί ότι είχαν κλαπεί στο νησί μας συνολικά έξι οχήματα!

Πρόκειται κυρίως για δίκυκλα (μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες) τα οποία οι κάτοχοί τους, τα στάθμευσαν κανονικά και όταν πήγαν να τα πάρουν διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει «φτερά»! Πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας ζητούν από τους πολίτες να τους καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά, ούτως ώστε να αξιοποιούν όλα τα στοιχεία αυτά που τελικά θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.