Καλά νέα για τη σύνδεση της Ρόδου με την Κύπρο

Καλά νέα για τη σύνδεση της Ρόδου με την Κύπρο

Καλά νέα για τη σύνδεση της Ρόδου με την Κύπρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2258 ΦΟΡΕΣ

Καλά φαίνονται να είναι τα νέα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, μέσω Ρόδου. Για το θέμα υπάρχει έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Κύπρου και αναμένονται εξελίξεις εντός του Φεβρουαρίου.
Η σύνδεση της Ρόδου με την Κύπρο είναι μείζονος ενδιαφέροντος αφού πιστεύεται ότι θα υπάρξουν οφέλη για την τοπική οικονομία.


Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής εμπορίου η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου δήλωσε ότι τέλη Φεβρουαρίου αναμένουν την απάντηση της Κομισιόν για την επιδότηση της γραμμής. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εγκριθεί το αίτημα εφόσον εμπίπτει μέσα στη νομοθεσία.
Ωστόσο, δήλωσε, αυτό είναι κάτι που θα διαφανεί τον επόμενο μήνα. Σημείωσε ότι έγινε η προεργασία των εγγράφων των προσφορών έπειτα από συνεννόηση με το Λογιστήριο και τον Έφορο των Κρατικών Ενισχύσεων.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε μετά τη συνεδρίαση ότι εδώ και εβδομάδες υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το λεπτομερές αίτημα της Κύπρου και υπήρξε και δεύτερη επαφή για να εξηγηθεί το επείγον του αιτήματος και η απάντηση αναμένεται σύντομα. Ανέφερε ότι μετά την απάντηση θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των προσφορών εγκαίρως, ώστε να προλάβουμε τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.
Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι το εισιτήριο θα κοστίζει για ένα άτομο, με επιστροφή και χωρίς όχημα γύρω στα εκατό ευρώ, χωρίς τα τέλη λιμανιών και με τα τέλη υπολογίζεται το κόστος να μην υπερβαίνει τα 130 ευρώ.

Η Υφυπουργός εξήγησε ότι έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και με τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων και με το Λογιστήριο του Κράτους για τους όρους ώστε να είμαστε έτοιμοι για να βγούμε με προσφορές. Επίσης διαβούλευση έγινε με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και με την Ένωση Πλοιοκτητών και με εταιρείες από άλλες χώρες και η ευχή είναι να το ενδιαφέρον να οδηγήσει και σε υποβολή προσφορών γι’ αυτό και οι όροι έχουν καθοριστεί με μεγάλη προσοχή. Ενδιαφέρον υπάρχει από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ.

Εξήγησε ότι η επιχορήγηση θα δίνεται στη βάση προσυμφωνημένου ποσού και θα βασίζεται στα κέρδη της εταιρείας και ενδεχομένως να υπερβαίνει ελαφρώς τα πέντε εκατομμύρια. Ανέφερε επίσης ότι σήμερα θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών για να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς οχημάτων στα πλοία από ενδιαφερόμενους.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο