Προβληματισμός στην Κω για τους πρόσφυγες

Με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της Κω, εκτός της «Δύναμης Αλλαγής» που για μια ακόμα φορά απείχε, συνεδρίασε προχθές βράδυ το διαπαραταξιακό όργανο του Δήμου Κω.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και σοβαρό προβληματισμό για τις εξελίξεις, από όλες τις πλευρές.
Μετά από αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, αποφασίστηκε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εξελίξεις:
1. για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και
2. το αίτημα εκ νέου παραχώρησης στο Δήμο της έκτασης των 70 στρεμμάτων στον Ναυτικό Όμιλο, στο παράκτιο μέτωπο του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού.

Εν τω μεταξύ, πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προσκληθούν σε κοινή συνάντηση, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και οι Φορείς του νησιού, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις τους για το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.
Η δημοτική αρχή, με αίσθημα ευθύνης έναντι των συνδημοτών, της τουριστικής οικονομίας και της ιστορίας του νησιού, είναι από θέση αρχής ανοιχτή στο διάλογο με όλους, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της φιλειρηνικής κοινωνίας και της διεθνούς εικόνας της Κω.

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του διαπαραταξιακού παρευρέθηκαν, εκτός από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλλούδης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης, από την παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ» η επικεφαλής Ιωάννα Ρούφα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φραγκούλης και από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ως εκπρόσωποι της επικεφαλής κας Μακρή, οι κ.κ. Γιάννης Χατζηδαυΐδ και Μικές Ξυπολυτάς.