Συνεργασία δήμου και εθελοντών για τους πρόσφυγες στα Σφαγεία

Στη βελτίωση της λειτουργίας των παλαιών σφαγείων, όπου φιλοξενούνται προσωρινά πρόσφυγες, στοχεύει η δημοτική η αρχή επιδιώκοντας τη συμβολή των εθελοντών και ειδικά του Ερυθρού Σταυρού.

Προχθές μάλιστα πραγματοποιήθηκε για το θέμα σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιδημάρχου μετανάστευσης Στράτου Καρίκη, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες στο μέλλον για να εδραιωθεί η συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής.

Ενημερώνοντας χθες τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Καρίκης δήλωσε ότι η δημοτική αρχή κινείται στην κατεύθυνση της κινητοποίησης όλο και περισσότερο των Ροδιτών ώστε να βοηθήσουν και σε αυτή τη δομή.
«Μετά τη συνάντηση αποφασίστηκε κάποια τρόφιμα από τις κοινωνικές δομές σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Τριάντο, να στέλνονται τακτικά από τις δομές του δήμου και ειδικά το συσσίτιο, και θα πηγαίνουν εκεί. Εμείς είμαστε κοντά στο πρόβλημα. Επίσης και η ΔΕΥΑΡ είναι εκεί και λύνει θέματα που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση ενώ ζήτησα να πάνε και κάποιοι ηλεκτρολόγοι, ώστε να είμαστε κοντά σε αυτό το χώρο και στους ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρίκης.

Πάντως ο αντιδήμαρχος εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί καθώς σε σύνολο 123 ατόμων μόνο οι …2 είναι Σύριοι, δηλαδή προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.
«Για να ενημερωθούν όμως και οι συμπολίτες μας θα ήθελα να πω ότι στους χώρους αυτούς βρίσκονται μόνο δύο Σύριοι σε σύνολο 123 ατόμων. Είναι Παλαιστίνιοι, Ιρακινοί, Σομαλοί, δηλαδή προέρχονται και από χώρες που δεν έχουν πόλεμο και αυτό δημιουργεί έναν προβληματισμό. Κυρίως αυτό πρέπει να προβληματίσει την κεντρική εξουσία».